Teatro kasa atidaroma 11 valandą, bet antradienį jau nuo 9 val. čia pradėjo būriuotis žmonės, kai kurie porą valandų buvo nusiteikę stovėti pasiramsčiuodami lazdele. Pakalbinti, kodėl rizikuodami sveikata ryžtasi taip ilgai stovėti kvietimo į spektaklį, atsakė, kad vėliau atėję bijo jo negauti ir net būti nustumdyti bendraamžių.

Deja, taip ir įvyko - maždaug apie dešimtą valandą eilutė prie teatro durų pakriko. Maždaug ties eilutės viduriu būriavosi į galą stoti nenorintys žmonės. Eilutės gale laukiantys juos barė, kad jie negerbia savęs ir kitų. Priekyje stovintys glaudėsi prie durų, kad nebūtų nustumti.

„Blogai jaučiamės, jau dvi valandas stovim, pavargom, vis tik amžius daro savo. O dar tokių nemandagių atsirado, spraudžiasi be eilės“, - pyko viena pagyvenusi šiaulietė, eilėje trečia stovinti nuo 9 val. ryto.

Senjorams tvarkingai statyti į eilę policijos neprireikė. Teatras sako, kad kvietimus paprastai gauna visi.

Miesto kultūros renginių organizatoriai tikina, kad be reikalo pagyvenę žmonės grumiasi prie vieno renginio kvietimų. Mat šiemet Pagyvenusių žmonių dienai renginiai vyks net tris dienas, daugelis jų nemokami arba kainuoja simbolinį litą. Netgi kavinės vieną dieną pensininkus nemokamai vaišins arbata.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)