„Tarpinstituciniame pasitarime prezidentas su ministre pirmininke, Seimo pirmininke, kitų valstybės institucijų atstovais, aptars neeilinės Seimo sesijos prioritetus, pasirengimą atremti kibernetines atakas prieš Lietuvos įmones ir institucijas, galimą Rusijos dujų tiekimo Europai nutraukimą ir Lietuvos galimybes prisidėti prie alternatyvaus dujų tiekimo, išklausys Vyriausybės pokalbių su EK dėl sankcijų Rusijai taikymo tarpinių rezultatų pristatymą“, – Eltai perduotame komentare teigė prezidento patarėjas Ridas Jasulionis.

ELTA primena, kad šią savaitę, trečiadienį, Seimas rinksis į neeilinę Seimo sesiją. Sušaukti ją liepos 13-20 dienomis nutarė pirmadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

Sekmadienį įsigaliojo ketvirtajame Europos Sąjungos (ES) sankcijų pakete numatytas draudimas nuo liepos 10 d. neleisti iš Rusijos per ES teritoriją gabenti cementą, alkoholį ir įvairias prabangos prekes. Šiuo sprendimu cementas ir alkoholis taip pat tranzitu per ES teritoriją negali pasiekti Kaliningrado srities.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją