Konferencijos metu bus siekiama atskleisti kompleksinių paslaugų poreikį ir iniciatyvų įvairovę, gerąją prevencinių paslaugų teikimo patirtį regionuose ir kylančius iššūkius, diskusijos metu įvardyti galimas plėtros kryptis bei paslaugų tęstinumą su atsakingais nacionalinio ir savivaldybių lygmens politikais.

Kaip pabrėžia renginio organizatoriai, formuojant šeimos politiką ir svarstant valstybės pagalbą šeimai (kaip visumai, įskaitant ir vaikus), svarbu atkreipti dėmesį į sąlygų šeimai kurtis ir funkcionuoti sudarymą bei rimtų problemų prevenciją. Investavus gana nedideles lėšas į jau egzistuojantį platų spektrą gerų iniciatyvų bei tikslesnį jų derinimą, būtų sutaupytos valstybės išlaidos, susijusios su nesprendžiamų problemų pasekmėmis.

Respublikinės mokslinės-praktinės konferencijos dalyvius sveikins ponia Diana Nausėdienė, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius. Pranešimus skaitys Nacionalinės šeimos tarybos pirmininkė dr. Ramunė Jurkuvienė, Nacionalinės šeimos tarybos nariai bei šios srities mokslininkai ir ekspertai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)