„Keista, kad dėl Prezidento vizito į konkretų regioną konservatoriai sujudo tik dabar. Į darbo dienų regionuose vizitus Prezidentas vyksta nuo pat kadencijos pradžios ir jau yra dirbęs didžiojoje dalyje Lietuvos savivaldybių“, – komentare Eltai nurodo prezidento komunikacijos grupė.

„Suprantame, kad bendravimas su Lietuvos žmonėmis, vietos valdžia įstrigusiems Seime atrodo baugiai. Tačiau Prezidentas ir toliau vyks į regionus“, – teigiama atsakyme.

Daukanto aikštė taip pat neigia K. Masiulio įraše nurodomą informaciją, esą Prezidentūra rinko įvykiuose dalyvausiančių kelmiškių asmeninę informaciją, derino žurnalistų užduodamus klausimus.

„Darbo dienos regionuose programa visada yra derinama su vietos valdžia ir bendruomenėmis. Nei susitikimuose su Prezidentu dalyvaujančių asmenų kodų, nei jų charakteristikų niekada nėra prašoma. Rengiant Prezidento interviu vietos žiniasklaidai, kaip ir kitus Prezidento interviu, žurnalistų klausimai iš anksto niekada nederinami“, – tvirtina Prezidentūra.

Nurodoma, kad tęsdamas tradicines išvažiuojamąsias darbo dienas, antradienį šalies vadovas lankysis Telšiuose.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidentas G. Nausėda su komanda dirba Kelmės rajone.

Visgi, šis vizitas sulaukė Seimo konservatoriaus Kęstučio Masiulio dėmesio. Pasak parlamentaro, į jį kreipėsi vietos kelmiškis, teigdamas esą Prezidentūra pateikė nurodymus suderinti šalies vadovui užduodamus klausimus, surinkti atitinkamą renginių dalyvių skaičių, jų asmeninę informaciją ir pan.

„Kai ne pirmus metus sukiesi politikoje, tai aiškiai supranti, kad čia vyks Prezidento viešojo renome stiprinimo, viešųjų ryšių darbas. Ir nelabai svarbu iš tikrųjų pabendrauti su žmonėmis. Nors dalyvavimas rinkimuose nepaskelbtas, bet jau vyksta plačiu frontu, nevengiant net sovietine „pakazucha“ atsiduodančių priemonių“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė K. Masiulis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)