„Nėra jokių abejonių, kad po prokuratūros atsakymo bus labai aiškus sprendimas. Tyrimas vyksta. Jeigu prokuratūra nuspręs, kad ministras pažeidė įstatymus, pažeidė visas tvarkas, tai taip, be abejo, sprendimas bus“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė F. Jansonas.

Anot jo, šios A. Anušausko situacijos kontekste nėra pagrindo kalbėti apie politinę kultūrą. Pasak F. Jansono, šiuo atveju svarbu išgirsti atsakymą, ar ministras galėjo pažeisti įstatymą, ar ne.

„Čia nėra kalba apie kultūrą, čia yra kalba apie labai aiškius dalykus – arba tu pasakei valstybės paslaptį arba ne, arba tu padarei tai, kas yra neleistina, arba ne“, – tvirtino G. Nausėdos patarėjas.

ELTA primena, kad Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl krašto apsaugos ministro A. Anušausko paskelbtos informacijos. Toks sprendimas priimtas po Seimo narės Agnės Širinskienės kreipimosi dėl galimo tarnybos paslapties atskleidimo.

Klausimai, ar A. Anušauskas nepaskelbė slaptumo grifu pažymėtos informacijos kilo po pastarojo Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio. Politikas užsiminė, jog artimiausiu metu bus pasirašytas ketinimų protokolas su Vokietijos gamintojais dėl tankų įsigijimo. Vėliau ministras pateikė daugiau informacijos apie šį sprendimą savo „Facebook“ paskyroje, nurodydamas detalesnius skirtingų tankų vertinimo aspektus.

Dėl viešų pareiškimų politikas sulaukė aštrios kritikos. VGT vadovaujantis prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė, kad krašto apsaugos ministras paskelbė riboto naudojimo informaciją, kurios sutarta neviešinti.

Vis tik Krašto apsaugos ministerija nurodo, kad A. Anušausko paviešinta informacija apie vokiškų tankų pirkimą nebuvo slapta. Tą kartoja ir pats ministras, tačiau paaiškinti, kodėl skiriasi jo ir šalies vadovo pozicijos nesiima.