Jo teigimu, sveikatos apsaugos ministrės atsistatydinimą lėmė kompleksas priežasčių. Patarėjas užsiminė, kad visuomenė dar gali nežinoti visų aplinkybių, ypač susijusių su teisėsaugos tyrimais.

„Manau, kad susidarė visas kompleksas priežasčių: atvirumo valandėlė pas jus studijoje prieš savaitę ir spaudoje pasirodžiusi informacija apie tam tikras istorijas, tyrimus ir apklausas dėl atskirų bylų, Šiaulių ligoninės atvejis. Galbūt ir daugiau yra dalykų, kurie pilnai nėra visuomenei pateikti, dabar vykstantys procesai, kitas elementas galėjo būti“, – antradienį Žinių radijui sakė M.Lingė.

Anot jo, R.Šalaševičiūtės likimui pareigose įtakos turėjo ne tik korupciniai dalykai, bet ir jos kompetencija.

„Apskritai vertinant ministrės veiklą, jau yra ilgesnio laiko distancija, kai ministrė, pabuvusi poste Vyteniui Andriukaičiui užleidus poziciją ir išvykus į Europos Komisiją, tiesiog žiūrint į tai, kaip dirbo ministerija, tų pagiriamųjų žodžių dėl dalykinės, kompetencinės pusės tikrai nebūtų galima jų rasti labai lengvai“, – antradienį Žinių radijui sakė patarėjas.

Mindaugas Lingė

Jis priminė R.Šalaševičiūtės duotą ir neįvykdytą pažadą iki praėjusių metų rugsėjo iš avarinės būklės patalpų iškraustyti Vaiko raidos centrą Vilniuje. Pasak patarėjo, kliūva ir ministrės „gebėjimas“ reaguoti ir į laikmečio aktualijas.

„Dabar turime susirūpinimą dėl visuomenės psichikos sveikatos, paaiškėja, kad ministerijoje po jų reformos net nėra specialisto, kuris kuruotų šią sritį. Tai atskleidžia požiūrį į tam tikrus dalykus, kur tikrai ne vien antikorupcinis fonas, bet yra ir laukas, kur ministrė nepateisino lūkesčių“, – tvirtino M.Lingė.

Jis pabrėžė, kad naujam sveikatos apsaugos ministrui bus keliami du pagrindiniai reikalavimai – skaidrumas ir kompetencija.

Atsistatydinti iš sveikatos apsaugos ministrės pareigų R.Šalaševičiūtę praėjusį penktadienį paragino Socialdemokratų partijos skaidrumo grupė, reaguodama į viešą jos prisipažinimą, kad prieš kelerius metus ji yra davusi kyšį medikui.

Praėjusią savaitę politikė prisipažino anksčiau davusi kyšį medikams, tačiau pareigūnai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą motyvuodami senatimi. Specialiųjų tyrimų tarnybos duomenimis, apie 100 litų dydžio kyšis duotas prieš penkerius metus.

Ministrė taip pat apklausta kaip liudytoja teisėsaugos atliekamame tyrime dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje. Įtarimai jai nėra pateikti.

R.Šalaševičiūtė Sveikatos apsaugos ministerijai vadovauja nuo 2014 metų liepos 17 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)