„Neturime galimybės komentuoti nepatvirtintais dokumentais grįstų žiniasklaidos publikacijų“, – Eltai teigiama Prezidento komunikacijos grupės atsakyme.

Prezidentūra akcentuoja, kad NATO rytinio flango saugumas yra užtikrinamas pagal NATO viršūnių susitikime Vilniuje patvirtintus gynybos planus.

„Grėsmių vertinimas regionui šiuo metu nėra pakitęs, atgrasymo ir gynybos priemonės yra įgyvendinamos ir vykdomos. Lietuva siekia, kad pasirengimas vykdyti gynybos planus būtų nuolat atnaujinamas pagal įvairius scenarijus rengiamose sąjungininkų pratybose“, – tikinama Prezidentūros komentare.

Savo ruožtu Krašto apsaugos ministerija (KAM), reaguodama į „Bild“ publikaciją, taip pat teigė, kad Ukrainoje tęsiantis intensyvioms kovoms, Rusija neturėtų resursų atidaryti antrojo fronto.

ELTA primena, kad leidinys „Bild“ paskelbė ištraukas iš galimai slapto Vokietijos gynybos ministerijos parengto dokumento. Jame daroma prielaida, kad eskalacija tarp NATO ir Rusijos gali įvykti jau 2024 metų vasarį.

Taip pat, pasak „Bild“, 2025 metais blokas gali prieiti prie tiesioginės konfrontacijos su Rusijos kariuomene, tikėtina, Baltijos šalių pašonėje. „Bild“ pabrėžė, kad scenarijus yra NATO pratybų, kurios vėliau šiais metais bus surengtos Baltijos šalyse, legendos dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)