„Kol kas turime idėją. Jeigu iš tikrųjų kalbame apie valstybinį mechanizmą, kažkokį dalyvavimą tame, tai tikrai tas vertinimas turėtų būti daug atsakingesnis ir labiau pamatuotas. Tačiau, jeigu kalbame apie privačią – tai vėlgi kitaip vertintini dalykai“, – interviu „Žinių radijui“ antradienį sakė Prezidentės vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

Tačiau šalies vadovės atstovas pabrėžė tai, kad šalies politika turėtų būti orientuota į tai, jog šeimos, vaikai norėtų turėtų tautinį kostiumą bei turėtų galimybę jį įsigyti.

„Kad ta socialinė politika ir apskritai finansų politika, valstybės pragyvenimo lygis būtų toks, kad tai vyktų iš sąmoningų pozicijų“, – pabrėžė M. Lingė.

Dizaineris Juozas Statkevičius jau sako priėmęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio pasiūlymą sukurti tautinį kostiumą vaikams ir pabrėžia, kad šiam projektui nebus panaudoti mokesčių mokėtojų pinigai.

LVŽS lyderis R. Karbauskis praėjusią savaitę neskelbtame susitikime su J. Statkevičiumi sutarė, kad šis parengs eskizus tautiniams drabužiams, kuriuos valstybės atkūrimo šimtmečio proga ketinama padovanoti visiems Lietuvos vaikams iki septynerių metų.

Skaičiuojama, kad kostiumus reikėtų pasiūti 150 tūkstančių vaikų, vieno jų kaina siektų mažiausiai 100 eurų. Teigiama, kad iniciatyvą finansuotų privatus verslas.