„Eilinį kartą ir jam būdingu stiliumi kaltino Vakarus, kad vakarai nori susidoroti su Baltarusija, kad nori juos užmušti, net tai buvo pasakyta. Nieko nebestebina jo tokia retorika. Ne pirmas ir, ko gero, dar ne paskutinis kartas, kai jis šitaip kalba“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė prezidento Užsienio politikos grupės vadovė.

Anot jo, šiuo metu vyksta dar ir informacinis karas, „kova už tai, kaip įvykiai traktuojami informacinėje erdvėje“.

„Kas vyko iš tikrųjų, tikimės“ atsakys nepriklausomas tyrimas. Kaip žinia Europos Vadovų taryboje buvo priimtas ES vadovų kreipimasis į Tarptautinę civilinės aviacijos organizaciją, kad kuo greičiau įvykdytų nepriklausomą tyrimą. (...) A. Lukašenkos įvykių interpretacija, nei ji įtikina, nei ji atrodo kredibili. Tačiau jis tą pasakoja ir tarptautinei auditorijai, ir savo žmonėms“, – sakė patarėja.

Ji prognozavo, kad nepaisant tyrimo eigos ir jo išvadų, Minsko režimas laikysis savo versijos.

A. Lukašenka trečiadienį kalboje Baltarusijos parlamente pareikšdamas „mes stabdėme narkotikus ir migrantus – dabar jūs patys juos valgysite ir gaudysite“, anot A. Skaisgirytės, grasina ir į šiuos grasinimus bus reaguojama.

„Tai toks savotiškas grasinimas, kad neva tai anksčiau Baltarusijos pasieniečiai tuos nelegalius migrantus prie sienos stabdydavo, o dabar jau nestabdys. Mūsų tarnybos dirba ir Lenkijos tarnybos dirba. Bendrai su sąjungininkais šitą problemą bandysime išspręsti“, – sakė patarėja.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)