„Reakcija į tai, kas vyksta valstybėje, yra tiek prezidento pareiga, tiek prerogatyva. (...) Prezidentas mano, jog turi teisę ir privalo išsakyti savo poziciją“, – „Žinių radijui“ trečiadienį kalbėjo F. Jansonas.

„Tai, kaip tai vyksta, sukelia daugybę emocijų, kurios gali išsilieti vienaip ar kitaip. Ar viskas buvo atlikta gerai? Ne. Ar apie tai reikia šnekėti? Taip. Ar jei valstybės vadovai apie tai nekalbės, problema kažkur dings? Ne“, – pažymėjo prezidento patarėjas.

Jis taip pat atmeta Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės kaltinimus dėl esą pigaus šalies vadovo politikavimo ir pažymi, kad galimai ministrė pati vengia savo atsakomybės.

„Suprantu ministrę, suprantu, kad visa problema kyla iš esmės dėl to, kaip veikia ministrei pavaldžios institucijos ir klubai, puikiai suprantu tiek tą norą ginti savo darželį, tiek atsakomybės vengimą, tai yra visiškai žmogiška, natūralu ir labai ministriška“, – teigė F. Jansonas.

ELTA primena, kad viešojoje erdvėje ėmus plisti vaizdo įrašui, kuriame matoma, kaip vaiko teisių apsaugos darbuotojai iš mamos paima vaiką, G. Nausėda paragino Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus bei kitas už situaciją atsakingas institucijas kuo greičiau pateikti situacijos vertinimą. Prezidento žodžius ministrė M. Navickienė pavadino „oportunizmu“.

Savo ruožtu Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba atskleidė daugiau detalių apie diskusijas sukėlusį įrašą. Kaip teigė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė, vaizdo įraše matomi motina ir vaikas slapstėsi ir nevykdė teismo sprendimo. Pernai teismas priėmė sprendimus, nustatant vaiko gyvenamąją vietą su tėvu. Mažametis paimtas iš mamos šių metų rugsėjį – įvykis ir užfiksuotas paplitusiame vaizdo įraše.

Dėl vaizdo įrašo pašalinimo iš socialinių tinklų kreiptasi į policiją.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba pradėjo vidinį tyrimą, sulaukusi skundo tyrimo ėmėsi ir Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga.