Seimo posėdžio transliaciją Prezidentas įsijungia gana dažnai. Tai nutinka svarstant svarbesnius įstatymų projektus. "Vos sutrinka transliacija iš Seimo, pasigirsta skambutis iš Prezidentūros", - "Lietuvos rytui" tvirtino Seimo televizijos studijoje dirbantys specialistai.

Už Prezidentūros ir Lietuvos televizijos transliacijas Seime yra atsakingi trys specialistai. Papildomai už šį darbą jiems nemokama. Tokios televizijos idėją V.Adamkui prieš dvejus metus pasiūlė tuometis Prezidentūros sekretorius Vidmantas Staniulis.

Parlamente buvo sumontuota brangi skaitmeninė aparatūra. Vaizdas Prezidento televizoriuje tapo matomas iš Seimo į Prezidentūrą nutiesus penkių kilometrų optinį kabelį.

Sekti, kas vyksta per Seimo posėdį, gali ne tik Prezidentas ar televizorius savo kabinetuose turintys jo patarėjai, bet ir Prezidento rūmų kavinės lankytojai bei spaudos kambario svečiai.

Vaizdą iš plenarinio posėdžio salės gali matyti ir visi savo kabinetuose televizorius turintys Seimo nariai. Jie naudojasi vietiniu kabeliu. Bet nei premjeras, nei ministrai tokios galimybės savo kabinetuose neturi.