Tačiau politikas mano, kad jo paties partinė priklausomybė rinkimuose bus privalumas.

„Rudenį pristatysime ir komandą, ir idėjas. Dabar tai yra tiesiog partijos sprendimas dėl personalijos“, – Eltai teigė A. Veryga.

A. Veryga neslepia, kad jo tikslas yra laimėti prezidento rinkimus. Visgi, parlamentaras pripažįsta, kad dabartinį prezidentą Gitaną Nausėdą, jei jis nuspręstų siekti antros kadencijos, rinkimuose įveikti būtų nelengva.

„Lietuvoje bendrai tokia tendencija yra susiklosčiusi, kad pareigas einantis prezidentas tikrai turi labai didelius šansus laimėti. Bet jeigu vadovautis tokia logika, tai turbūt niekas tuose rinkimuose nedalyvautų, o tai būtų turbūt labai negerai demokratinei valstybei“, – sakė A. Veryga.

„Bet, žinoma, kad dabartinis prezidentas iš visų galimų opcijų yra vienas stipriausių kandidatų“, – pridūrė politikas.

Parlamentaras taip pat svarsto, kad partinė priklausomybė rinkimuose gali tapti jo privalumu.

„Skirtumas mano ir dabartinio prezidento yra labai akivaizdus – aš esu partinis kandidatas. Dabartinis prezidentas nebuvo toks ir matome kaip kartais pritrūksta tos politinės paramos. Tai vienas iš mano tokių privalumų, (...) kad mane iškėlė partijos kolegos ir už manęs stovi žmonės, kurie priklauso politinei jėgai. Tai jeigu taip susiklostytų, kad rinkėjų pasitikėjimas būtų ir rinkimai sėkmingai susiklostytų, tai aš turėčiau ir paramą parlamente“, – sakė jis.

Politikas tikina kol kas nesureikšminantis jam nepalankių visuomenės nuomonės apklausų rezultatų. Jis mano, kad vadinamieji prezidentiniai reitingai taps tikslesni tuomet, kai paaiškės visi rinkimuose savo sėkmę apsisprendę išbandyti kandidatai.

„Aš niekada nebuvau pasiskelbęs, kad aš planuoju kandidatuoti. Kai žmogaus klausi abstrakčiai, jeigu tai yra atviras klausimas, tai nebūtinai žmonės ir pagalvoja apie kažkokį politiką. Bet kai jau pasiskelbs visi kandidatai, tai, aš manau, kad apklausos bus šiek tiek tikslesnės“, – svarstė jis.

Iki šiol daryti reitingai, A. Verygos nuomone, labiau atspindi ne jo šansus prezidento rinkimuose, o bendrą gyventojų jo kaip politiko vertinimą.

ELTA primena, kad antradienį LVŽS taryba priėmė sprendimą kelti A. Verygos kandidatūrą artėjančiuose 2024 m. prezidento rinkimuose.

Kol kas nė vienas kitas politikas nėra paskelbęs apie ketinimus siekti šalies vadovo posto.

Artimiausiu prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)