VRK duomenimis, A. Mazuronio rinkimų štabo atstovai komisijai iš viso pristatė 10 bylų su parašų rinkimo lapais deklaruodami, kad juose surinko 22 842 balsavimo teisę turinčių Lietuvos Respublikos piliečių parašus.

Užbaigus popierinių parašų rinkimo lapų priėmimo procedūrą, trečiadienį buvo konstatuota, kad 13 valandos duomenimis, VRK administruojamame elektroninių paslaugų portale už A. Mazuronį elektroniniu būdu pasirašė 3085 rinkėjai.

Pažymima, kad parašų rinkimo lapus VRK patikrins per 10 dienų nuo gavimo dienos ir konstatuos galutinį surinktų parašų skaičių.

Primenama, kad šiuo metu parašus vis dar renka 8 kandidatai – Giedrimas Jeglinskas, Gintautas Kniukšta, Arūnas Rimkus, Valdas Tutkus, Eduardas Vaitkus, Aurelijus Veryga, Ignas Vėgėlė ir Dainius Žalimas. Ingrida Šimonytė, Gitanas Nausėda ir Remigijus Žemaitaitis parašų rinkimą jau yra užbaigę.

VRK primena, kad rinkėjų parašus būsimieji kandidatai gali rinkti iki kovo 28 dienos, nebent nuspręstų surinktus parašus pateikti anksčiau apie tai raštu informavę VRK.

Kiekvienas prezidento rinkimuose kandidatuojantis asmuo turi surinkti ne mažiau kaip 20 tūkstančių jį palaikančių rinkėjų pritarimo parašų.

Prezidento rinkimai vyks šių metų gegužės 12 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)