„Prieš Ukrainos teritorijoje esančius taikinius yra naudojama Baltarusijos oro erdvė kariniams veiksmams atlikti. Ir dėl to Baltarusija bendradarbiauja su agresoriumi – Rusijos Federacija, – nepaisant to, ką jie bando pateikti, neva, kad yra nuošalyje. Jie suteikia savo teritoriją agresijai vykdyti, ir tai yra labai reikšminga savaime“, – žurnalistams Seime teigė K. Budrys.

„Tai nekeičia karinės grėsmės Lietuvai vertinimo. Mes nematome šiuo metu, nematėme ir prieš tai kuris laikas, kad karinė agresija yra planuojama prieš Lietuvą, tai yra regioną ar NATO. To mes nematome ir dabar“, – pridūrė jis.

Visgi prezidento patarėjas atkreipia dėmesį, kad, vykstant karui visai šalia Lietuvos, yra įmanomos įvairios provokacijos ar incidentai.

„Ir dėl to turi būti kaip minimum sustiprintas valstybės sienos režimas ir imtasi kitų priemonių šalies viduje, nes, vykstant karui, kariniai veiksmai yra tik viena iš dalių. Vyksta nemažai kitų dalykų, nukreiptų tam tikslui pasiekti, kurio yra siekiama“, – sakė jis.

ELTA primena, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienio paryčiais paskelbė, jog pradeda karinę operaciją prieš Ukrainą.

Iš karto Rusijos kariuomenė atakavo Ukrainą daugelyje vietų. V. Putinas savo kalboje pareiškė, kad užpuolimo tikslas – „demilitarizuoti ir denacifikuoti“, bet ne okupuoti Ukrainą. Jis įspėjo kitas šalis nesikišti, nes, priešingu atveju, pagrasino tokiu atsaku, kuris „nuves prie pasekmių, kurių jos dar nepatyrė savo istorijoje“.