G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas sako, kad konservatoriai, atmesdami kai kuriuos prezidento siūlomus projektus, taiko dvigubus standartus. Be to, pasak jo, valdantieji demonstruoja esą už visus viską žino ir supranta geriau.

Interviu Delfi F. Jansonas taip pat įvertino konservatorių siūlomą įvesti nekilnojamojo turto (NT) mokestį, dėl kurio pačioje Vyriausybėje „dūžta lėkštės“, atsakė, kada prezidentas skelbs savo sprendimą dėl antros kadencijos siekio, pakomentavo premjerės Ingridos Šimonytės teiginį, kad ji būtų kitokia prezidentė, kuri „nebandytų būti viskuo vienu metu“, išreiškė nuomonę apie skandalą dėl gyventojų permokų ESO ir pasakė, kokią mato išeitį situacijoje dėl laikinai konsultacijoms atšaukto ambasadoriaus Eitvydo Bajarūno.


– I. Šimonytė Eltai interviu sakė, kad būtų kitokia prezidentė nei G. Nausėda ir „nebandytų būti viskuo vienu metu“. Kaip komentuotumėte tokį premjerės pasisakymą?

– Jeigu aš būčiau premjeras, būčiau visai kitoks. Jeigu aš būčiau popiežius, būčiau visai kitoks. Man užtenka racionalumo suvokti, kad nei premjeru, nei popiežiumi aš nebūsiu. Manau, premjerė yra pakankamai racionali, jog suvoktų, kad turint penktadalio Lietuvos gyventojų palaikymą prezidentu tapti be galo sunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)