Vidaus politikos ir analizės grupės vadovas Darius Gudelis dienraščiui "Lietuvos žinios" teigė, kad A.Pranckevičius darbo valstybės vadovo komandoje atsisakė laimėjęs konkursą dirbti Europos Parlamente (EP) Briuselyje.

"Man susidaro įspūdis, kad jo sprendimą lėmė geresnės finansinės sąlygos", - apie buvusio pavaldinio karjeros vingius kalbėjo D.Gudelis. Jis taip pat tikino, kad prezidentas V.Adamkus jau praėjusių metų rudens pabaigoje žinojo apie A.Pranckevičiaus ketinimus pasitraukti iš komandos.

D.Gudelio teigimu, pastaruoju metu Prezidentūroje svarstoma, kas galėtų užimti atsilaisvinusią patarėjo vietą.

"Neskubame. Bet ko nesinorėtų. Reikia žmogaus pagal darbo prioritetus ir kvalifikaciją. Tačiau konkrečių kandidatūrų kol kas nesvarstome", - sakė D.Gudelis. Jis taip pat patikino, kad artimiausiu metu jo vadovaujamoje grupėje daugiau permainų nenusimato.

A.Pranckevičius - ne vienintelis V.Adamkaus komandos žmogus, darbą Prezidentūroje iškeitęs į karjerą Europos Sąjungos institucijoje. Vasaros pabaigoje Prezidentūros Užsienio politikos grupę paliko karjeros diplomatė Eglė Jankauskaitė, kuri taip pat laimėjo konkursą dirbti EP. Ji pasirinko darbą EP Informacijos ir viešųjų ryšių direktorate.

2004 metų liepą antrą kartą prezidento pareigas pradėjusio eiti V.Adamkaus komandoje pareigūnų kaita gana žymi. Prezidentūrą dėl įvairių priežasčių paliko ne tik žemesnio rango tarnautojai, bet ir kelių grupių vadovai.

Pavasarį Prezidentūrą paliko patarėja teisės klausimams Toma Birmontienė, tapusi Konstitucinio Teismo teisėja. Iš Prezidentūros išėjo ir Socialinės politikos grupės patarėja Audronė Morkūnienė, grįžusi dirbti į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją. Buvo nuspręsta sujungti į vieną Prezidentūros Ekonomikos ir regioninės plėtros bei Socialinės politikos grupes. Dabar Ekonominės ir socialinės politikos grupei vadovauja žinomas ekonomistas Ramūnas Vilpišauskas.

Buvęs V.Adamkaus spaudos tarnybos vadovas Marius Lukošiūnas laimėjo konkursą dirbti UNESCO atstovybėje Maskvoje. Netrukus V.Adamkus paskyrė savo atstovę spaudai Ritą Grumadaitę vadovauti ir Prezidentūros spaudos tarnybai. Kiek vėliau iš šios tarnybos pasitraukė prezidento patarėjo pareigas ėjęs ir jam kalbas rašęs žurnalistas Valdas Bartasevičius.

Anot "Lietuvos žinių", dar vasarą savo antrosios kadencijos metinių proga surengtoje spaudos konferencijoje V.Adamkus tikino ketinąs rudeniop atnaujinti savo komandą.

Prezidento antrosios kadencijos komanda neretai sulaukia politologų priekaištų, esą ji kur kas silpnesnė nei pirmoji šalies vadovo komanda, stokoja darbo patirties, tarp patarėjų nėra ryškaus lyderio. Tačiau žymesnių pakeitimų valstybės vadovas kol kas nesiėmė.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"