Signatarų klubas žadėjo priimti sprendimą ir išplatinti pareiškimą, kuriame būtų išdėstytos jų pozicijos priežastys. Tačiau ketvirtadienį vakare įvykusiame susirinkime šis klausimas net nebuvo svarstomas, todėl kiekvienas signataras galės pats apsispręsti, ar dalyvauti Prezidentūroje rengiamame priėmime. Jų poziciją sušvelnino Prezidento Valdo Adamkaus išreikštas apgailestavimas, kad Vasario 16-ąją signatarai nebuvo deramai pagerbti.

"Nuspręsta, kad po Prezidento pareiškimo kiekvienas galės apsispręsti individualiai, - po susirinkimo Eltai sakė signataras Vytenis Andriukaitis. - Vieniems pareiškimas patiko, kitiems - ne, bet žingsnis žengtas, ir to užtenka".

Buvusio Seimo nario manymu, būtų buvę klaidinga siekti suformuoti bendrą signatarų nuomonę, mat kiekvienas savaip vertino per Vasario 16-ąją kilusį incidentą. Pats V. Andriukaitis prisipažino dar svarstantis, ar eiti į priėmimą. "Aš dar galvoju. Visa atmosfera dabar tokia, kad vieni eis, o kiti - ne", - teigė jis.

Kitas signataras Gediminas Ilgūnas džiaugėsi, kad buvusių jo kolegų pasipiktinimas apmalšo: "Tie, kurie šakojosi, susiprato, kad netinka taip daryti. Kai kurie skundėsi nesulaukę pagarbos. Manau, kad jos trūksta visiems žmonėms". G. Ilgūnas teigė būtinai eisiąs į priėmimą, mat ir anksčiau neturėjo jokių abejonių.

ELTA primena, kad ketvirtadienį V. Adamkus pareiškė apgailestaujantis, jog švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Nepriklausomybės akto signatarai nebuvo deramai pagerbti. Pasak valstybės vadovo, tai buvęs nesusipratimas, kuris niekuomet nepasikartos.

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininkas, Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis savo ruožtu pakvietė signatarus neatmesti Prezidento kvietimo dalyvauti priėmime. "Minint Vasario 16-ąją Prezidentūros tarnautojai yra pasielgę nekorektiškai ir užgauliai Kovo 11-osios signatarų atžvilgiu, tačiau tai nėra pakankamas pagrindas daryti akibrokštus pačiam Prezidentui, ir ypač tokią svarbią Lietuvai dieną", - pabrėžė jis.

Dalis signatarų buvo pareiškę ketiną ignoruoti Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga penktadienį Prezidentūroje rengiamą priėmimą, nes jautėsi įskaudinti, kad nebuvo pakviesti į Vasario 16-ąją surengtas iškilmes Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Vietoj jų pakvietimus gavo ne tik dabartiniai politikai, bet ir pramogų pasaulio atstovai.

Beje, Nikolajus Medvedevas, kuris 1990 metų kovo 11 dieną buvo Maskvoje, tačiau visuomet buvo priskiriamas signatarams, kvietimo į priėmimą ir šį kartą negavo. Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas N. Medvedevą prieš pat paskelbiant apie nepriklausomos Lietuvos valstybės atstatymą delegavo į Maskvą su svarbia misija.