„Na, viena didžiausių“, - Žinių radijui antradienį sakė patarėjas, paklaustas, ar politinės korupcijos apraiškos Vyriausybės veikloje ir santykyje su Vyriausybe yra didžiausia problema.

V.Sarapinas teigė, kad „prezidentė ir toliau bus labai aktyvi“ ir šią savaitę turėtų pateikti įstatymų pataisas, kurios, pasak jo, stiprins kovą su korupcija.

Valdemaras Sarapinas
„Iš tiesų ta kova su piktnaudžiavimu tarnyba, nepotizmu bus dar aktyvesnė“, - sakė prezidentės patarėjas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės valdomame vandens poilsio parke „Aqua“. Įtariama, kad jame politikams galėjo būti teikiamos nemokamos paslaugos.

Tuo metu socialdemokratai pirmadienį pranešė partijoje įkūrę politinę skaidrumo grupę. Jie taip pat paragino prezidentę Dalią Grybauskaitę aktyviau dalyvauti šalies gyvenime ir sprendimų priėmime.

Tuo metu V. Sarapinas sakė, kad šalies vadovės nuveikti darbai „kalba už save“. Prezidentė prisidėjo prie politinės kultūros didinimo, kovos su korupcija stiprinimo, energetinės nepriklausomybės politikos formavimo, globos namų pertvarkos, kitų dalykų, nurodė patarėjas.

Pati D. Grybauskaitė praėjusią savaitę pareiškė nesitikinti daug iš dabartinės valdančiosios daugumos, todėl mažiau ją kritikuoja ir kelia minimalius reikalavimus. Šalies vadovė teigia, jog pastarojo meto korupcijos ar piktnaudžiavimo skandalus įvertins patys rinkėjai. Ji pripažino, jog stebėdama dabartinės Vyriausybės darbą į daug ką numojo ranka, atskirų ministrų veiklą vadino „labai nesėkminga“, tačiau konkrečių ministrų neįvardijo.