Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjo nacionalinio saugumo ir gynybos klausimais, greitai nesprendžiamos rezonansinės bylos kelią nerimą visuomenėje ir mažina pasitikėjimą teisėsauga.

"Galbūt šitą klausimą reikėtų bandyti spręsti per žmogišką faktorių, nes tvarkų, procedūrų kūrimas niekada neveiks be pačių tyrėjų, prokurorų, teisėjų motyvacijos. Ypač kai kalbame apie sudėtingas, visuomenėje didelį rezonansą sukėlusias bylas ir jų tyrimą. Vadovas turi mokėti tinkamai paskirstyti darbą ir dažna tų tyrimų ir bylų problema, kad tyrėjai apkraunami nepakeliama našta. Kai ant stalo guli po keliasdešimt bylų, reikalauti iš to tyrėjo rezultato tikrai yra nerealu", - antradienį interviu Žinių radijui sakė J.Markevičius, paklaustas ką reikia daryti, kad tiriamos bylos nebūtų vilkinamos.

Pasak jo, kai kuriais atvejais vadovai nesugeba atlikti savo funkcijų - paskirstyti užduotis ir išskirti prioritetinius klausimus.

Jonas Markevičius
"Reikia raginti, kad jie sugebėtų įžvelgti, kur yra spragos, kur galbūt nėra neapkrautas pareigūnas, ir lygiai taip pat išskirti sudėtingus arba prioritetinius klausimus ir bylas. Jeigu tai yra prioritetas, turi būti metami visi pajėgumai, jeigu reikalingos ekspertizės, jos turi būti skiriamos. Rezonansinės ar prioritetinės bylos ar klausimai turi būti tikrai operatyviai išsprendžiami, nes jų atsakymų negavimas visuomenę trikdo, daro didelę žalą ir teisėsauga praranda pasitikėjimą, be kurio ji negali dirbti", - kalbėjo prezidentės patarėjas.