„Prezidentė pareiškė, jog priešrinkiminės kovos neturi trukdyti Seimui užbaigti strateginių darbų“, - po D. Grybauskaitės susitikimo su Seimo valdyba žurnalistams sakė prezidentės patarėja Živilė Didžgalvienė.

I. Degutienė tokią prezidentės poziciją vertina kaip raginimą susitelkti.

„Tai reiškia, kad prezidentė paprašė Seimo susitelkus dirbti pavasario sesijoje, nežiūrint į tai, kad yra priešrinkiminis metas. Prezidentė dar kartą pakartojo, kad kreipiasi ne tik į valdančiąją koaliciją, bet ir į opozicines partijas. Kad pagrindinis, kertinis pavasario sesijos klausimas yra energetiniai projektai“, - žurnalistams po Seimo valdybos susitikimo su šalies vadove sakė I. Degutienė.

Ji teigė paprašiusi prezidentės būti „moderatoriumi“, kuris padėtų greičiau spręsti suskystintų gamtinių dujų terminalo ir atominės elektrinės klausimus.

„Jinai (D. Grybauskaitė – DELFI) dar kartą sakė tą patį. Kad nežiūrint artėjančių rinkimų turime daryti tuos darbus, kurie yra strateginiai, ilgalaikiai. Kurie yra ne vien atsakomybė valdančiosios koalicijos, bet ir viso Seimo, visų politikų“, - pridūrė Seimo pirmininkė.

Paklausta, ar tai reiškia prezidentės paramą dabartinei koalicijai, I. Degutienė pasiūlė šį klausimą užduoti pačiai D. Grybauskaitei.

Seimo valdybos susitikime su šalies vadove ministro Raimundo Palaičio klausimas, anot jos, nebuvo aptariamas.

Paklausta, ar mano, jog pavyks išlaikyti dabartinę koaliciją, I. Degutienė atsakymo nepateikė. „Neskubėkim. Palaukim“, - reziumavo politikė.

Tuo tarpu liberalcentristų lyderis Algis Čaplikas teigė, jog jo partija neturi jokių ambicijų, į kurias gali būti nukreiptas prezidentės raginimas.

„Mes aptarėme artėjančios sesijos darbotvarkę, pasikeitėme nuomonėmis. Ir laukiame sprendimo (dėl premjero siūlymo atleisti R. Palaitį – DELFI) pirmadienį. Mes pasiryžę dirbti. Mes ambicijų ir neturime. Mes norime konstruktyviai dirbti“, - sakė A. Čaplikas, pridurdamas, kad partija ir toliau palaiko R. Palaitį.

Ar koalicija išsilaikys iki Seimo kadencijos pabaigos, jis teigė neatmetantis jokių galimybių: „Politika yra politika, gal ir pavyks“.

A. Čaplikas taip pat pridūrė, jog niekas iš Seimo valdybos nebuvo matęs energetinių projektų, kuriuos akcentuoja premjeras Andrius Kubilius.

„Aš galvojau, kad premjeras tik man nerodo. Pasirodo, visiems nerodo. Ir Seimo pirmininkė pripažino, kad nieko nežino apie artėjančius energetinius projektus. Ir opozicija nežino. Reiškia, aš buvau teisus paklausęs, kur tie svarbūs energetiniai projektai. Ir tai nebuvo šantažas“, - paklaustas sakė politikas.