Buvusio eurokomisaro kompensacija, kurią kas mėnesį D.Grybauskaitei mokėdavo Europos Komisija, yra apie 28 tūkst. litų. Prezidentės atlyginimas po 2009 metų sumažinimo yra 18,8 tūkst. litų. Visas atlyginimas už liepos mėnesį šalies vadovei bus išmokėtas rugpjūtį.

Prezidentės spaudos tarnyba BNS informavo, kad imant pusę atlyginimo, nuo 2009 metų liepos mėnesio iki 2012 metų liepos į valstybės biudžetą grąžinta 338 400 litų.

Europos Komisijos kompensacija gali būti mokama visiems buvusiems komisarams iki trejų metų, jei naujame darbe buvęs komisaras gauna mažesnį atlyginimą. Tačiau ši išmoka ir naujasis atlyginimas negali būti didesnis už buvusį ekskomisaro atlyginimą.

Krizės metu septyniolikai buvusių eurokomisarų mokėtos kompensacijos Europoje buvo sulaukusios prieštaringų vertinimų, nes dalis jas gaunančių turėjo kitus gerai mokamus darbus.

Šią situaciją "Financial Times Deutschland" komentavęs Europos Komisijos atstovas spaudai buvo sakęs, kad išmokos skirtos "padėti buvusiems komisarams pereinant į darbo rinką".

Nuo 2004 iki 2009 metų D.Grybauskaitė Europos Komisijoje buvo atsakinga už Europos Sąjungos finansinį programavimą ir biudžetą.

D.Grybauskaitė Lietuvos prezidente išrinkta 2009 metų gegužės 17 dieną. Per pirmąjį rinkimų turą ji surinko 68 proc. balsų. Inauguracija įvyko liepos 12 dieną.