Į Japoniją, kur viešės iki penktadienio, V.Adamkus ir jį lydinti delegacija išskrido sekmadienį po vidurdienio, o Japonijoje leidosi jau pirmadienį 9 valandą 30 minučių vietos laiku (apie 1 valandą 30 minučių Lietuvos laiku). Laiko skirtumas tarp Lietuvos ir Tokijo yra 7 valandos.

V.Adamkų lydi jo žmona Alma, užsienio reikalų ir kultūros ministrai Antanas Valionis ir Gintautas Kėvišas, ūkio viceministras Rimantas Vaitkus, Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA) direktorius Vytas Gruodis, Turizmo departamento vadovas Alfredas Šlekys, Prezidentūros ir URM pareigūnai, taip 33 verslininkų delegacija.

Pirmadienį V.Adamkus susitiks su vienu didžiausių japonų ir anglų kalba leidžiamo dienraščio "Asahi Shimbun Daily" prezidentu Shinichi Hakoshima. Rytinė šio laikraščio laida turi 8,3 mln., vakarinė - 4 mln. prenumeratorių.

Vakare V.Adamkus klausysis pianisto Petro Geniušo koncerto.

Per vizitą V.Adamkaus taip pat susitiks su Japonijos imperatoriumi Akihito ir jo žmona Michiko, ministru pirmininku Yoshiro Mori (Joširu Moriu), kitais ministrų kabineto nariais, Japonijos verslo ir žiniasklaidos atstovais.

V.Adamkus dalyvaus Tokijuje ir Osakoje vyksiančiuose verslo seminaruose, skirtuose verslo bei investicijų tarp šių valstybių plėtrai. Beje, iš Tokijo į Osaką Lietuvos delegacija vyks supergreituoju traukiniu, kuris 400 kilometrų atstumą nuvažiuoja per 2,5 valandos.

Į Vilnių V.Adamkus grįš penktadienį vėlai vakare.

Tai yra pirmas oficialus Lietuvos vadovo vizitas į Japonija, su kuria diplomatiniai santykiai buvo atkurti 1991 metais.1997 metų gegužę Japonijoje su darbo vizitu lankėsi tuometinis Lietuvos prezidentas Algirdas Brazauskas.