Susitikimą inicijavęs G. Nausėda praėjusią savaitę, dar prieš Seimui atmetus jo veto dėl mokamų koronaviruso testų darbuotojams įvedimo, teigė, kad bus siekiama „pasikeisti nuomonėmis“ siekiant išvengti politinių takoskyrų, nes „šitoje srityje sutarimo mums reikia“.

Prezidentas praėjusią savaitę vetavo Seimo anksčiau priimtas Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, kad periodiškai testuotis dėl COVID-19 turintys nepasiskiepiję darbuotojai nuo gruodžio 1 dienos tai darytų savo lėšomis.

Tačiau Seimas šį veto atmetė.

Prezidentūra nurodė, kad šalies vadovas „gerbia Seimo sprendimą prisiimti atsakomybę už rizikas, kurias šis sprendimas kelia“.

G. Nausėda atmesdamas pataisas, pagal kurias nevakcinuoti ar COVID-19 nepersirgę darbuotojai nuo gruodžio patys mokėtų už testus, tvirtino, kad pakeitimai nepadės valdyti pandemijos, o gali reikšmingai pabloginti testavimo prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)