Kiek anksčiau prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį per pokalbį telefonu su Lenkijos Ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu aptarė situaciją Rusijoje, praneša Prezidentūra.

Šalies vadovas pabrėžė, kad maištininkų dalinių judėjimas link Maskvos jau sukėlė trečią pasitraukimo iš Rusijos į kaimynines šalis bangą.

Todėl Lietuva ir kaimyninės valstybės turi skirti papildomą dėmesį rytinių sienų kontrolei.

Prezidentas su Lenkijos Ministru Pirmininku sutarė toliau palaikyti nuolatinį kontaktą ir derinti galimus veiksmus, nurodoma pranešime.

ELTA primena, kad Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pareiškė ketinąs nuversti Rusijos karinę vadovybę.

J. Prigožinas, jau kelis mėnesius kritikavęs Rusijos gynybos ministeriją, penktadienį apkaltino Kremlių paleidus raketas į jo pajėgas ir pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų.

Skelbiama, kad J. Prigožino pajėgos jau kontroliuoja karinius objektus Rostove prie Dono, tęsiasi susirėmimai ir Voroneže.

Tuo metu Maskvoje šeštadienį paskelbtas „antiteroristinių operacijų režimas“.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) paragino „Wagner“ samdinius suimti J. Prigožiną ir pradėjo tyrimą dėl ketinimų surengti „ginkluotą maištą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)