Šalies vadovas pabrėžė, jog Lietuvai Islandija ir jos žmonės yra ypač artimi, teigiama Prezidentūros pranešime.

„1991 metais Jūsų šaliai pirmajai pasaulyje apsisprendus pripažinti atkurtą Lietuvos nepriklausomybę, tarp Lietuvos ir Islandijos užsimezgė ypatinga draugystė, o išskirtinį principingumą ir paramą demokratinėms vertybėms parodžiusi Islandija įgijo ištikimą partnerę“, – rašoma G. Nausėdos sveikinime.

Prezidento teigimu, stipri partnerystė tarp Lietuvos ir Islandijos gyvuoja ir šiandien – Islandija yra bendramintė, su kuria Lietuva palaiko glaudžius ir draugiškus ryšius. Tai rodo ir pastebimas ekonominio bendradarbiavimo augimas. Taip pat Lietuvos vadovas pasidžiaugė regioninio bendradarbiavimo plėtra – Šiaurės ir Baltijos šalių aštuoneto formatas tampa vis svarbesnis, jungiantis politinius, ekonominius ir saugumo klausimus bei leidžiantis visapusiškai augti, rašoma pranešime.

Lietuvos vadovas akcentavo, jog susitelkimas ir vienybė šiuo metu būtini siekiant užtikrinti saugumą Europoje, ir išreiškė lūkestį, jog NATO viršūnių susitikime Vilniuje priimsime visam regionui reikšmingus sprendimus.

Pasak prezidento, labai svarbu ir tai, kad Islandija aktyviai remia tomis pačiomis vertybėmis grįstus Europos Sąjungos sprendimus – palaiko sankcijas brutalų karą prieš Ukrainą tęsiančiai Rusijai, taip pat ir Baltarusijai, akcentuoja Prezidentūra.

Teigiama, kad šalies vadovas Islandijos prezidentui perdavė nuoširdžią pagarbą ir linkėjimus bei palinkėjo jam ir visiems šalies žmonėms ilgų darnos ir visapusiškos gerovės metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją