Kaip pranešė Prezidentūra, naujas pareigas V.Adamkaus komandos nariai pradės eiti nuo balandžio 19 dienos.

Iki šiol M.Ladiga dirbo patarėju Lietuvos ambasadoje Ukrainoje. Anksčiau jis ėjo saugumo atašė pareigas mūsų šalies ambasadoje Nyderlanduose.

V.Baliukonis pastaruoju metu buvo prezidento patarėjas diplomatiniais klausimais. 1995 metais jis pradėjo dirbti Užsienio reikalų ministerijoje, buvo paskirtas ministerijos Valstybinio ir diplomatinio protokolo tarnybos direktoriaus pavaduotoju.

Nuo 2000 metų rudens V.Baliukonis ėjo Lietuvos generalinio konsulo Jungtiniuose Arabų Emyratuose pareigas. Vėliau jis buvo paskirtas laikinuoju reikalų patikėtiniu mūsų šalies ambasadoje Argentinoje ir tapo aukščiausio rango Lietuvos diplomatu, dirbančiu šioje šalyje. V.Baliukonis mūsų valstybės interesams taip pat atstovavo Kolumbijoje, Urugvajuje, Venesueloje, Čilėje ir Ekvadore.

Ankstesni patarėjai užsienio politikos ir nacionalinio saugumo klausimais Edminas Bagdonas bei Rytis Muraška iš pareigų pasitraukė kilus vadinamajam Turniškių kotedžų skandalui. Mat paaiškėjo, kad šie pareigūnai prestižiniu vadinamame ir II vidaus tarnybos pulko pareigūnų saugomame Vilniaus rajone įsigijo kotedžus už neva mažesnę nei rinkos kainą. Be to, paaiškėjo, kad pastatų, kuriuose vėliau buvo įrengti kotedžai, renovacija buvo atlikta įkeitus bankui prezidento rezidenciją.

Po to jie sugrįžo į savo buvusias darbovietes: E.Bagdonas – į Užsienio reikalų ministeriją, o R.Muraška - Valstybės saugumo departamentą. Visų prezidento patarėjų darbą koordinavęs E.Bagdonas gavo Rytų Europos ir Vidurinės Azijos departamento ambasadoriaus ypatingiems pavedimams postą. R.Muraška, kaip skelbė dienraštis „Lietuvos rytas“, VSD gavo žemesnes pareigas nei turėjo anksčiau.

Prezidentas kol kas neturi patarėjo teisės klausimais – antradienį jis patenkino Haroldo Šinkūno atsistatydinimo prašymą. Šis V.Adamkaus patarėjas pasitraukė kilus konfliktui su Aukščiausiojo Teismo pirmininku Vytautu Greičiumi.