Renginyje šalies vadovas dėkojo maždaug 3,8 tūkst. globėjų šeimų, kuriose auga apie 4,6 tūkst. tėvų globos netekusių vaikų.

„Jūs, globėjai, suteikdami vaikui galimybę patirti, kas yra šeima, kasdien kuriate gražiausią šventę. Šeima yra šventė, kurioje dera visų skirtingumas, kuriamos ir palaikomos tradicijos, mokomasi pasirūpinti, kad greta esančiam būtų gera“, – šeštadienį renginyje kalbėjo pranešime cituojamas prezidentas.

Jame rašoma, jog G. Nausėda pažymėjo vaikus globojančių ar įsivaikinusių šeimų bendruomenės tvirtumą, padėkojo globėjams už „meilę ir viltį, kurią jie dovanoja vaikams ir vieni kitiems“.

D. Nausėdienė dėkojo globėjų drąsą ir iniciatyvą auginti tėvų neturinčius vaikus.

„Ačiū Jums už tai, už tą svarbų mums visiems kasdienį darbą – kurti saugią aplinką, kurti namus, šeimą ir šventę“, – pranešime cituojama ji.

Visose Lietuvos savivaldybėse iš viso veikia 66 globos centrai, kurie padeda vaikams surasti globėjus ar įtėvius ir teikia profesionalią pagalbą, psichologines konsultacijas svarstantiems globoti vaikus, jau globojantiems žmonėms ir globoje augantiems vaikams.

Globos institucijose dar gyvena apie 1,2 tūkst. beglobių vaikų.

Festivalio šeštadienio renginiai vyko Vingio parke Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)