Pasak prezidento, stringantis planavimas ir nuolatinis patvirtintų dokumentų keitimas neleidžia Lietuvos gyventojams gauti geresnės kokybės ar platesnės apimties paslaugų, tiesioginių investicijų į infrastruktūrą. Šios paslaugos aktualios daugeliui šalies piliečių, nes apima socialines, švietimo paslaugas, žaliosios darbotvarkės sritį.

„Iš regioninei plėtrai numatytų 1,6 mlrd. eurų Europos Sąjungos lėšų šiandien suplanuota tik apie 13 procentų. Būtinas visų procese dalyvaujančių institucijų susitelkimas ir glaudus koordinavimas, kad 2023 m. numatytas tikslas suplanuoti 35 proc. investicijų būtų pasiektas ir per maksimaliai trumpą laiką būtų pradėtos vykdyti pažangos priemonės numatyta apimtimi“, – teigia šalies vadovas.

Susitikime diskutuota apie Regioninės plėtros įstatyme nustatytą finansavimo formulę. Prezidentas pabrėžė, kad negali būti klausimų dėl įstatymo vykdymo ir numatytos lėšų dalies skyrimo regionams.

Susitikime dalyvavo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius, finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė-Markevičienė, Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė ir Lietuvos savivaldybių asociacijos Regioninės plėtros komiteto pirmininkas Artūras Visockas, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Ričardas Juška.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją