Planuojama, kad po posėdžio V.Adamkus surengs brifingą spaudai.

Žurnalistams V.Adamkus neatskleidė savo pozicijos dėl Seimo komiteto atlikto VSD veiklos tyrimo ir teigė vis dar laukiantis medžiagos iš parlamento, kuria remiantis buvo padarytos neigiamos išvados apie VSD generalinį direktorių Arvydą Pocių.

Kartu prezidentas pabrėžė, kad jo pagrindinis tikslas - "išlaikyti svarbią valstybinę instituciją ir sudaryti jai sąlygas dirbti".

Prezidentas anksčiau yra sakęs, kad dėl A.Pociaus tolesnio darbo apsispręs po VGT posėdžio ir susipažinęs su parlamentinio tyrimo išvadomis.

VSD vadovą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Kaip rašo dienraštis "Kauno diena", Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus keitimas greičiausiai įvyks tik pavasariop. Dienraščio žiniomis, Prezidentūra pripažįsta, kad nėra galimybių tokiomis sąlygomis A.Pociaus palikti VSD generalinio direktoriaus poste. Todėl bus ieškoma, kas jį galėtų pakeisti.

Politikos kuluaruose sklando informacija, kad A.Pocių galėtų pakeisti kas nors iš Krašto apsaugos ministerijos Antrojo operatyvinių tarnybų departamento, pavyzdžiui, šio departamento direktoriaus pavaduotojai. Mat pats departamento direktorius Gintaras Bagdonas pavasarį išvyks dirbti į Europos Sąjungos specialiąsias struktūras.

Kaip apie galimą kandidatą į VSD vadovus kalbama ir apie Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovą Povilą Malakauską. Neoficialiuose pokalbiuose minima ir tai, kad tarp pretendentų gali būti keletas politikų, teisininkų arba diplomatų.

Vienas realesnių kandidatų - ambasadorius Prancūzijoje Giedrius Čekuolis, taip pat minimi diplomatinis atstovas Rusijoje Rimantas Šidlauskas arba ambasadorius Vokietijoje Evaldas Ignatavičius.