Delfi žurnalistai, iš karto po statybų sustabdymo nuvykę į statybvietę, užfiksavo, kad statybos visu pajėgumu vyko toliau. Anot Statybos inspekcijos, tą dieną statybos jau negalėjo vykti.

Tokiu atveju Statybos inspekcija turi teisę kreiptis į teismą dėl vykdomojo rašto išdavimo ir jį gavusi turėtų pateikti šį vykdomąjį raštą antstoliui. Tuomet jau antstolis imtųsi veiksmų, ir tai būtų efektyvi priemonė kovojant su įžūliu statytoju.

Tačiau Statybos inspekcija šios priemonės išnaudoti nenori.

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė neliko sužavėta tokiu pasyvumu ir teigė neigiamai vertinanti tai, kad institucijos stokoja aktyvių veiksmų ginant viešąjį interesą.

„Tokia situacija, kai valstybės institucijos stokoja iniciatyvos ir aktyvių veiksmų, o vystytojai ypač įžūlūs, sukuria regimybę, kad valstybė yra bejėgė apginti viešą interesą, užtikrinti teisės viršenybę ir teismų sprendimų vykdymą“, – teigė A. Gedvilienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)