V. Andriukaitis bus deleguojamas Lietuvos atstovu Europos Komisijoje.

Ministro pirmininko teigimu, būtų protingiausia, jeigu V. Andriukaitis dabar grįžtų į Seimą ir pradėtų ruoštis prisistatyti Europos Parlamentui bei komitetams.

Algirdas Butkevičius
„Buvo diskusija, ar šitas sveikatos apsaugos ministras galėtų ir toliau eiti šias pareigas, kol galutinai bus patvirtintas Briuselyje komisaru, ar geriau apsispręsti iki pirmadienio, kad jis grįžta į Seimą ir naujoje Vyriausybėje bus kitas sveikatos apsaugos ministras. Kol kas dėl kandidatūrų nėra apsispręsta, aš labiau linkstu prie to, kad naujoje Vyriausybėje turėtų būti jau kitas žmogus dėl to, kad rugpjūčio mėnesį Vyriausybės posėdžių bus mažai, o rugsėjo mėnesį būsimas komisaras turės jau lankytis Briuselyje ir susitikti su frakcijomis, komitetais ir spalio mėnesį darbas prasidės prisistatymas Europos Parlamente. Gali būti sudėtinga dirbti Vyriausybėje dviejose pareigose“, - sakė A. Butkevičius.

Neoficialiai kalbama, kad V. Andriukaičio vietą sveikatos apsaugos ministro poste galėtų užimti Seimo viepirmininkas Algirdas Sysas. Socialdemokratų valdybos posėdyje kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus nebuvo svarstytas.

Kiek anksčiau kalbėta apie galimybę į sveikatos apsaugos ministro postą skirti dabartinį krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką, o į krašto apsaugos ministrus – Seimo vicepirmininką Gediminą Kirkilą, tačiau, atrodo, kad ši rotacija nebus įgyvendinama.