Žinoma, jeigu pats to norės. Pagaliau baigtas rezidencijos rekonstrukcijos baigiamųjų darbų konkursas. Tiesa, kaina gerokai didesnė nei buvo planuota.

Vyriausybės kanceliarija tik trečiuoju bandymu rado statybininkus, pabaigsiančius premjero rezidencijos rekonstrukciją, krizės metais įšaldytą Andriaus Kubiliaus Vyriausybės. Laimėtoja tapo mažiausią kainą pasiūliusi bendrovė „Imstata“.

Su „Imstata“ sudaryta apie 797,2 tūkst. Lt vertės sutartis. Ją įvykdyti bendrovė turėtų iki šių metų spalio 16 d. Tai DELFI patvirtino pirkimo komisijos pirmininkas, Vyriausybės kanceliarijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Jonas Šniaukšta.

„Taip, jau pasirašė sutartį“, - teigė J. Šniaukšta.

Pasiūlymus Vyriausybės kanceliarijai taip pat pateikė bendrovės „Garantas“ ir „Panevėžio statybos trestas“. Jų siūlytos kainos – atitinkamai 833,27 ir 973,42 tūkst. Lt.

„Imstata“ laimėjo su mažiausia kaina, tačiau ji gerokai viršija tiek Vyriausybės kanceliarijos ankstesnius planus, tiek ankstesniuose dviejuose konkursuose siūlytas sumas.

Pradėjus statybininkų paieškas, minėta, jog Vyriausybės kanceliarija rezidencijai nusiteikusi atseikėti apie 600 tūkst. Lt. Pirmąjį konkursą laimėjo bendrovė „Portalas“, pasiūliusi darbus atlikti už maždaug 480 tūkst. Lt. Tačiau konkursą laimėjusi įmonė netikėtai sumanė pasitraukti ir nepasirašyti sutarties.

„Portalo“ vadovybė tokio savo sprendimo tuomet nebuvo linkusi aiškinti. Anot J, Šniaukštos, įmonė „iš naujo įvertino situaciją, pasiūlytą kainą ir nusprendė nepasirašyti“.

Paskelbus antrąjį konkursą, Vyriausybės kanceliarija dėl reikalavimų neatitikimo ar per didelės kainos atmetė visus šešis gautus pasiūlymus. Tuomet mažiausią kainą – 699,09 tūkst. Lt – siūlė bendrovė „G & J Group“. Kiti pasiūlymai siekė nuo 967 tūkst. iki 1,26 mln. Lt.

Pirkimo komisijos vadovas DELFI teigė, jog sutarties su „Imstata“ vertė pastebimai viršija kanceliarijos planą, tačiau pigesnių variantų tiesiog nebuvo.

„Taip, išeina daugiau. Pasirinkta mažiausia kaina. Kiti pasiūlymai buvo dar didesni. Mūsų norai buvo vienokie, bet realybė yra tokia“, - kalbėjo J. Šniaukšta.

Pasak jo, yra šiokia tokia tikimybė, kad Turniškių rezidencija įkurtuvėms bus paruošta kiek anksčiau nei numato sutartis.

„Duok Dieve, kad viskas užsibaigtų. (...)Sutartis dešimčiai mėnesiui. O jeigu pavyks greičiau – tai bus greičiau“, - reziumavo J. Šniaukšta.