Vizito metu A.Butkevičius susitiks su JAV viceprezidentu bei energetikos sekretoriumi ir pasirašys bendradarbiavimo sutartį su NASA.

„Su viceprezidentu Joe Bidenu kalbėsimės politiniais klausimais dėl esančios geopolitinės padėties tiek Europoje, tiek pasaulyje. Taip pat kalbėsime apie ekonominių santykių stiprinimą tarp Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Kalbėsime apie NATO vaidmenį Baltijos valstybėse ir, žinoma, Lietuvoje“, - interviu LRT radijui kalbėjo A.Butkevičius.

Anot jo, vienas svarbiausių bus susitikimas su energetikos sekretoriumi Ernestu Monizu - bus aptarti Lietuvai svarbūs energetikos projektai: suskystinų gamtinių dujų SGD terminalas bei skalūnų dujų žvalgyba ir gavyba. A.Butkevičius žada susitikti ir su JAV skalūnų dujų asociacijos atstovais ir pasiūlyti jiems dalyvauti naujame skalūnų dujųžvalgybos konkurse Lietuvoje.

Premjeras ketina pasirašyti ir bendradarbiavimo sutartį su JAV kosminių tyrimų agentūra NASA: „Šitos sutarties pasirašymas reiškia, kad mūsų mokslininkams atidaromos platesnės galimybės vykti į Jungtines Amerikos Valstijas ir mokslo, inovacijų centre atidaryti ten netgi tam tikrą biurą.“

Premjeras pirmadienį ketina apsilankyti Tarptautiniame Stenfordo tyrimų institute ir JAV Holokausto memorialiniame muziejuje, pietaus su Amerikos-Lietuvos verslo tarybos atstovais.

Ministras pirmininkas taip pat duos interviu įtakingiems laikraščiams „Washington Post“, „Wall Street Journal“ ir „Financial Times“. Vakare planuojamas ministro pirmininko susitikimas su Amerikos žydų komiteto tarptautinių reikalų direktoriumi rabinu Andrew Bakeriu.