„Jūs visada atskubate sunkiomis gyvenimo minutėmis, ryžtingai gelbėjate žmonių gyvybes ir turtą. Šis darbas – išskirtinis, reikalauja ne tik profesionalumo, bet ir pasiaukojimo. Jūsų atsakomybę ir sąžiningumą vertina visuomenė – esate profesinė grupė, kuria Lietuvos žmonės daugelį metų pasitiki labiausiai“, – rašoma premjerės sveikinime.

„Nuoširdžiai sveikinu Jus Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dienos proga, dėkoju už tarnybą Lietuvai ir linkiu didelės sėkmės įveikiant visus iššūkius, tiesiant pagalbos ranką nelaimės užkluptiems žmonėms“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

ELTA primena, kad Šv. Florijono diena Lietuvoje buvo švenčiama iki II pasaulinio karo, o atkūrus nepriklausomybę vėl tapo ugniagesių gelbėtojų profesine švente. Šia dieną Lietuvoje ugniagesiai gelbėtojai yra pagerbiami įvairiuose renginiuose.

Kaip nurodoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime, šiemet pagrindinė šventė bus surengta Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, kur vyks Vytauto Didžiojo karo muziejaus Kovos varpų kariljono koncertas.

PADG duomenimis, šiemet ugniagesiai gelbėtojai užgesino per 2600 gaisrų, atliko 4 000 gelbėjimo darbų, gaisrų ir gelbėjimo darbų metu išgelbėjo 159 žmones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją