„Vienas žymiausių XX a. pab. – XXI a. pr. teologų mokslininkų ir pokyčių Romos katalikų bažnyčioje skatintojų buvo artimas Lietuvos žmonėms. Jo išmintis ne tik žavėjo intelektualus, bet ir teikė viltį sovietų priespaudoje gyvenantiems, kad šviesa nugali tamsą, tiesa – melą. Ne viena krikščionių karta visame pasaulyje užaugo skaitydama popiežiaus Benedikto mintis. Šiandienos pasaulis ir šiandienos žmogus popiežiaus Benedikto mokyme visada buvo dėmesio centre, jis troško padėti prasmės ieškančiam žmogui, neleisti įklimpti į dvasinę tuštumą“, – rašoma Ministrės pirmininkės užuojautoje.

Pasak premjerės, Benedikto XVI mintys apie tikrąjį gailestingumą ir būtinybę įveikti neteisybę bei blogį tampa dar svarbesnės Ukrainos karo kontekste.

„Neteisingumo, blogio tikrovės negalima tiesiog ignoruoti, atidėti į šalį. Ją būtina įveikti ir nugalėti. Tiktai šitai iš tikrųjų reiškia gailestingumą“, – šie popiežiaus Benedikto žodžiai šiandieninio Rusijos brutalaus karo prieš Ukrainą akivaizdoje yra ypač aktualūs. Lietuvos žmonės ilgai prisimins šviesų popiežiaus Benedikto XVI atminimą ir Jo paties gyvenimo pavyzdžiu skleistą tikėjimo viltį“, – teigė premjerė.
ELTA primena, kad antradienį Popiežiaus užuojautų knygoje pasirašė ir šalies vadovas Gitanas Nausėda.

„Manau, kad tai yra didžiulis nuostolis pačiai Bažnyčiai, katalikų tikėjimui. Žinoma, ir kiekvienam iš mūsų, kiekvienam pasaulio gyventojui, nes mes pasigesime Benedikto XVI paprastumo, kuklumo“, – žurnalistams sakė prezidentas.

Benediktas XVI, vadovavęs Katalikų Bažnyčiai nuo 2005 m. iki atsistatydinimo 2013 m., mirė 2022 m. gruodžio 31 dieną, eidamas 96-uosius metus.

Vatikano teigimu, Benedikto XVI laidotuvės bus „iškilmingos, bet paprastos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją