„Noriu pabrėžti, kad Vyriausybė pateikė biudžetą šiais metais dešimčia dienų anksčiau nei bet kada jis buvo pateiktas. Ir visada buvo tie patys priekaištai, kad kažkas kažko nematė, kažkas nežino, kažkam kažko nerodo ir taip toliau ir panašiai. Biudžetas yra toks dalykas, kuris yra ruošiamas iki paskutinės minutės. Iki paskutinės minutės vyksta ir tam tikri pokyčiai ekonomikoje, kuriuos reikia įtraukti, atsiranda naujų aplinkybių, galbūt kažkokių papildomų diskusijų, kurių nebuvo“, – penktadienį žurnalistams teigė premjerė.

Be to, premjerė leido suprasti, kad atsivernis biudžeto priiminėjimas iš esmės ir nebūtų turėjęs didelės įtakos jo rengimui.

„Tiesą sakant, kalbėdama apie tuos žmones, kurie labai nori pamatyti biudžetą, nepykite už šokią tokią puikybę, bet daugeliui žmonių pamačius biudžetą, tą įstatymą, kuris yra įstatymas, tas skaičių rinkinys nelabai ką sako“, – kalbėjo ji.

„Tai aš didžiuojuosi tuo ir esu labai dėkinga savo kolegoms Vyriausybėje, kad mes savo žodį įvykdėme ir pateikėme biudžetą šiais metais rekordiškai anksti. Kad kažkas vis tiek yra nepatenkintas, priežasčių yra įvairių, ir rinkiminės kampanijos, ir kiti dalykai. Bet dabar biudžetas iškeliaus į Seimą. (...) Galės ir koalicijos partneriai, ir opozicijos partneriai sėdėti, skaičiuot ir galbūt net sugalvos daug geresnių sprendimų, į kuriuos mes galėsime įsiklausyti“, – pridūrė premjerė.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę Prezidentūra sukritikavo tai, kaip Vyriausybė ruošia kitų metų biudžetą. Pasak Gitano Nausėdos patarėjos Irenos Segaloviečienės, laukiant, kol Vyriausybė pristatys 2023 m. biudžetą, jau galima kalbėti apie ydingus dešiniųjų valdžios pasirinkimus. Patarėja tvirtino, kad svarbiausio metų įstatymo – biudžeto – gairės yra braižomos paslapčia, po kilimu. Tą teigti, pasak I. Segalovičienės, leidžia faktas, kad verslui bei apskritai visuomenei aktualūs sprendimai nėra šiuo metu konkretizuojami ir yra nukelti į dar tik būsimo biudžeto svarstymus

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)