„Nenoriu komentuoti prezidento sprendimų, kada jis nusprendė sušaukti VGT. Tikrai žinau, kad visą šeštadienį mes palaikėme ryšį, ir visos institucijos – Krašto apsaugos ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Prezidentūra, Vyriausybės kanceliarija – buvome tikrai ant to paties puslapio“, – „Žinių radijui“ sakė I. Šimonytė.

„Man nebuvo svarbu, kur fiziškai konkretus asmuo tuo metu yra“, – akcentavo premjerė, pridurdama, kad tokiais atvejais labai svarbu turėti kuo detalesnę žvalgybos institucijų surinktą informaciją.

„Tokiais atvejais mes tikimės daug iš savo žvalgybos institucijų, kad jos mums duos kažkokius atsakymus. Kai situacija klostosi labai dinamiškai, valstybės institucijos turi tikrinti informaciją. Jų uždavinys yra tikrinti, kontaktuoti su partneriais ir duoti solidesnį vaizdą“, – apibendrino I. Šimonytė.

Šalies vadovo sprendimą VGT sušaukti sekmadienio popietę, o ne šeštadienį, opozicija įvertino kritiškai. Pasak jų, Prezidentūros reakcija buvo gerokai pavėluota, nes tokius sprendimus reikėjo priimti dar šeštadienį. Parlamentarai kritiškai įvertino ir į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją bei nuotraukas, esą šeštadienį, tęsiantis samdinių „Wagner“ šturmui į Maskvą, G. Nausėda ilsėjosi Preiloje.

Reaguodamas į viešojoje erdvėje pasigirdusią kritiką dėl pernelyg pasyvios reakcijos, prezidentas sekmadienį sakė, kad panašių priekaištų Prezidentūra sulaukia nuolat. Šalies vadovas tvirtino, kad šioje situacijoje buvo itin svarbu tinkamai įvertinti, kaip klostosi įvykiai Rusijoje, ir surinkti pakankamai informacijos priimti reikiamus sprendimus.

„Visada pasiūlymų, kaip vairuoti automobilį, turi tie, kurių net niekas neprileidžia prie vairo ir jie apskritai net ne automobilyje. Panašių pasisakymų, komentarų mes girdime visą laiką“, – sekmadienio popietę Prezidentūroje po VGT posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.