„Labai nuolankiai prašyčiau palaukti, kadangi niekur tie pasai nedings ir blankų turi ir informacinės sistemos veikia, tačiau žmonės dabar dėl objektyvių priežasčių turi labai daug darbo“, – Vyriausybėje žurnalistams antradienį sakė I. Šimonytė, pažymėjusi, kad mėginti kuo greičiau susitvarkyti asmens dokumentus dabar reikalo „tikrai nėra“.

„Žmonės tokiu būdu susikuria sau tokią tarsi besipildančią pranašystę, nes patys sudaro didelę eilę, tada patys toje eilėje labai ilgai stovi ir patys dėl tų eilių labai piktinasi“, – pastebėjo I. Šimonytė.

Keisti asmens dokumentus premjerė prašė tik tais atvejais, kai tam yra objektyvių priežasčių.

„Bet jokios būtinybės to daryti labai greitai nėra, juolab kad (...) MD turi daug veiklos ir šiaip, kadangi mes turime daug darbo su migrantais, kurie Lietuvos sieną nelegaliai kirto vasarą, ir dabar atvykstantys ukrainiečiai suteikia papildomą krūvį“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Pastaruoju metu padidėjusį gyventojų aktyvumą kuo skubiau pasikeisti asmens dokumentus Vyriausybės vadovė palygino su dar anksčiau išaugusiu gyventojų aktyvumu išsigryninti pinigų.

„Galėčiau pasakyti taip pat, kaip kad ir su bankomatais buvo. Žmonėms gal atrodė, kad baigsis grynieji, bet grynieji nesibaigė, kiek reikėjo, tiek papildysim. Tai ir pasų, kiek reikės, tiek ir išduosim“, – teigė premjerė.

MD pirmadienį paprašė Lietuvos gyventojų neskubėti keisti asmens dokumentų arba šias paslaugas užsisakyti departamento padaliniuose, esančiuose mažesniuose miestuose.

Pasak MD vadovės Evelinos Gudzinskaitės, šiuo metu didžioji dalis migracijos specialistų pajėgų sutelktos nuo karo bėgančių Ukrainos piliečių registracijai ir konsultavimui.

Tačiau labai padaugėjo ir skubos tvarka asmens dokumentus pasikeisti ar užsisakyti norinčių šalies gyventojų, ypač didžiuosiuose šalies miestuose. Tai labai apsunkina operatyvią pagalbą ukrainiečiams, rašoma pranešime spaudai.

MD prašo šalies gyventojų supratingumo – nors savaitei, kol bus padidinti įstaigos pajėgumai, atidėti dokumentų užsakymą, o ypatingos skubos atveju rinktis daugiau laisvų rezervacijos vietų turinčius Migracijos departamento teritorinių skyrių priimamuosius.

Atsižvelgiant į klientų srautus, MD pailgino atskirų priimamųjų darbo laiką, siekiant sumažinti gyvas laukiančiųjų eiles, piliečių paprašyta vizitą pas specialistą rezervuoti iš anksto, rinktis daugiau laisvų rezervacijos vietų turinčius MD padalinius.

MD savo pranešime primena, kad rezervuoti vizitą į priėmimą pas specialistą galima naudojantis Lietuvos migracijos informacine sistema (MIGRIS), pasitikrinti turimų asmens dokumentų galiojimo laiką galima prisijungus prie savo paskyros www.migracija.lt.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės