P. Gražulio įsitikinimu, už dorovinį ugdymą yra atsakingi tėvai ir tai yra numatyta Konstitucijoje.

„Šiandien tėvai patys gali pasirūpinti vaikų doroviniu ir seksualiniu ugdymu. Parengiau projektus, remdamasis Lenkijos patirtimi. Pritarkime, svarstykime, nes eina didžiulė moralinė griūtis mokyklose, visur bandoma luošinti vaikus. Manau, kad šitą seksualizaciją reikia stabdyti“, – iš Seimo tribūnos ragino P. Gražulis.

Reaguodama į tai, premjerė Ingrida Šimonytė pakvietė parlamentarus įvertinti faktus.

„Mūsų šalyje 2022 metais gimdė 88 nepilnametės. Tais pačias metais nepilnametėms buvo atlikti 155 abortai, besilaukiančių nepilnamečių turime ir dabar. Aš nežinau, kas yra tas seksualizavimas, apie kurį kalba prelegentas, nežinau, kas kokiu įstatymu uždraudė tėvams ugdyti ir dorai auklėti savo vaikus?“,– klausė I. Šimonytė.

Ji atkreipė dėmesį, kad mokykla dažnu atveju yra saugiausia ir vienintelė aplinka vaikams, kurioje galėtų būti pastebėtas žalingas prieš vaikus nukreiptas elgesys, mokykla gali inicijuoti reikalingus veiksmus suteikti pagalbą vaikui.

Lytiškumo ugdymas nėra joks seksualizavimas ir nėra grindžiamas jokia ideologija. Jis grindžiamas mokslu apie kūną, apie ribas, apie nederamą elgesį. Kalbama vaikui suprantama kalba pagal jo raidą, pagal jo amžių, brandą, randant tinkamus metodus ir tinkamas formuluotes“, – sakė I. Šimonytė.

Reaguodama į P. Gražulio iniciatyvą, ji prašė Seimo nedaryti sau gėdos.

„Prašau Seimo nedaryti sau gėdos ir nepradėti šito įstatymo projekto svarstyti. Būtų turbūt didesnė nauda uždrausti nepilnamečiams rodyti Petrą Gražulį“, – iš Seimo tribūnos pajuokavo I. Šimonytė.

Parlamentarai tai išgirdo ir P. Gražulio iniciatyvą „palaidojo“. Jo pateiktos Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisos sulaukė tik 12 parlamentarų palaikymo, prieš buvo 65, susilaikė 11. Seimas nemano, kad projektai verti tobulinimo, todėl nutarė juos atmesti.