Premjeras, įvertindamas LSDD jam pateiktus klausimus dėl G. Landsbergio šeimos verslo, teigė, kad pastarųjų metu naujas žanras yra klausinėjimai. Žurnalistus Premjeras patikino, kad į visus juos labai rimtai atsakys. Taip pat, pabrėžė Premjeras, bus atsakyta ir į klausimus, kurie yra susiję su žemės ūkio sektoriumi. „Jie, matyt, adresuoti yra R. Karbauskiui“, - kalbėjo S. Skvernelis.

„Tai, kas susiję su valstybės turto panaudojimu, tai vienareikšmiškai gausime atsakymus kaip tos procedūros buvo padarytos, ar atliktos laikantis įstatymų, ar nėra jokių kitų kabliukų. O kalbant apie klausimus, kurie tikrai nėra Vyriausybės kompetencija, kalbant apie galimus viešųjų-privačių interesų pažeidimus, tai persiųsime tą medžiagą tiesiog institucijai, kuri tą nagrinėja“, - kalbėjo Ministras Pirmininkas.

LSDD frakcija Premjerui pateikė 15 klausimų, į kuriuos turėtų atsakyti konservatorių lyderis.

Seimo LSDD frakcija tikisi, kad Premjero susidomėjimas šia tema padės visuomenei greičiau gauti atsakymus ir įvertinti esamą situaciją.

Tarp klausimų Premjerui - ar G. Landsbergis neturėtų stabdyti savo veiklos Seimo Ekonomikos komitete.

Premjero taip pat klausiama, ar jam žinoma, kad savo Viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje Seimo narys G. Landsbergis nėra deklaravęs savo šeimos verslo ryšių su juridiniu asmeniu UAB „NT valdos“ ir šio juridinio asmens teikiamos naudos ir sudarytų išskirtinių sąlygų jo šeimos verslui; ar žinoma, kad valstybės valdomos įmonės „NT valdos“ patalpose (Gervėčių g. 4, Vilnius) veiklą vykdo Landsbergių šeimai priklausančios įmonės - UAB „Karalienės Mortos mokykla“ ir UAB „Vaikystės sodas„; ar žinoma, kad valstybės valdomoje „NT valdos“ sudarytos išskirtinės sąlygos „Karalienės Mortos mokyklai“ vystyti privatų verslą?

S. Skvernelio klausiama, ar žinoma, kad 2013 m. balandžio 2 d. „NT valdos“ jai priklausančiose patalpose Gervėčių g. 4, Vilniuje, galimai ciniškai bei grubiai pažeidžiant įstatymus, be konkurso, suteikė teisę įsteigti Landsbergių šeimai priklausantį privatų juridinį asmenį - UAB „Karalienės Mortos mokykla„; ar žinoma, kad 2013 m. balandžio 8 d. „NT valdos“, galimai ciniškai bei grubiai pažeidžiant įstatymus, be konkurso, UAB „Karalienės Mortos mokyklai“ išnuomojo 1770 kvadratinių metrų administracinį pastatą , ar žinoma, kad buvo sudaryta ilgalaikė 10 metų (iki 2023 m. balandžio 30 d.) valstybės valdomos įmonės turto nuomos sutartis, taip galimai užgrobiant valstybės turtą?

Frakcijos teigimu, ne kartą šia tema kalbėta informaciniuose leidiniuose, klausimą dėl parlamentaro G. Landsbergio galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto viešai yra kėlę Seimo nariai, bet iki šiol situacija nėra aiški.