Trečiadienį A.Brazauskas apsilankė Vilniaus centre esančiuose buvusiuose KGB rūmuose, kuriuose įsikūrė Lietuvos g yventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro padaliniai, Lietuvos ypatingasis archyvas, Genocido aukų muziejus bei trys teismai - Vilniaus apygardos, Apeliacinis ir 2-osios apylinkės.

Teismai ir genocido tyrėjai pretenduoja į trejus metus remontuojamas maždaug 700 kvadratinių metrų ploto patalpas antrajame ir trečiajame rūmų aukštuose, pastato dalyje, kuri atiduota tyrimų centrui ir ypatingajam sovietinio ir nacių genocido archyvui.

A.Brazauskas pareiškė, kad ginčytinos patalpos turi atitekti tyrimų centrui ir pažadėjo "kur nors" surasti maždaug 1,5 milijono litų šių patalpų remontui pabaigti.

"Šitie keli šimtai metrų teismų problemos neišspręstų. O tyrimų centras ir archyvas turės normalias darbo sąlygas",- savo sprendimą žurnalistams paaiškino A.Brazauskas.

Aistros dėl patalpų 10 tūkstančių kvadratinių metrų ploto rūmuose verda jau penkerius metus.

Teisingumo ministerija prieš kelias savaites parengė Vyriausybės nutarimo projektą, pagal kurį suremontuotos patalpos atitektų Vilniaus apygardos, Apeliaciniam ir 2-osios apylinkės teismams.