„Galiu garantuoti, kad deficito „Sodros“ biudžete mes nedidiname ir esame įsipareigoję, kad žmonės pajustų, kad po truputį yra atsižvelgiama į jų poreikius. Tai yra valstybės pareiga po truputį didinti pensijas, bet nesukeliant finansinių problemų ilgalaikiame procese“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Anot jo, „Sodra“ yra gavusi viršplaninių pajamų, todėl yra galimybių didinti ir pensijas.

„Džiaugiuosi, kad pagerėjęs mokesčių administravimas rodo, kad tiek „Sodros“ biudžeto įplaukos surenkamos pagal planą ir turime šiek tiek viršplaninių pajamų. Matome, koks yra ekonomikos augimas, nes prognozė buvo didesnė, bet reali situacija yra kitokia ir žinome dėl kokių priežasčių tai yra - dėl geopolitinės situacijos“, - tikino ministras pirmininkas.

A.Butkevičius trečiadienį sakė, kad pensijos galėtų būti didinamos jau nuo 2016 metų pradžios. Tuo tarpu Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė antradienį žurnalistams sakė, kad pensijas bus siūloma didinti nuo kitų metų liepos 1 dienos vidutiniškai 6 proc. arba 16 eurų. Tam iš „Sodros“ biudžeto reiktų 75 mln. eurų, o iš valstybės - 10 mln. eurų.

Vyriausybė liepos 1 dieną 3 eurais iki 108 eurų padidino bazinę pensiją, o draudžiamosios pajamos didėjo taip pat 3 eurais iki 434 eurų.