"Kai kurie politikai daro klaidų darydami pareiškimus, ypač dėl pensijų atkūrimo. Pensijos yra atkurtos, reikia kalbėti apie pensijų kompensavimo mechanizmą. Manau, šioje srityje politikams lenktyniauti nereikia, reikia vadovautis realybe ir įvertinti valstybės finansines galimybes, tai yra paskaičiuoti, kiek kitąmet dėl naujų sukurtų darbo vietų, darbo užmokesčio augimo, augančio vartojimo galėtume gauti papildomų pajamų į "Sodros" biudžetą", - interviu "Žinių radijui" ketvirtadienį sakė Premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas laikosi anksčiau duoto pažado: pensijų kompensavimo mechanizmas Seime bus pristatytas gegužę.

"Reikia nepamiršti, kad pensija turi būti ir didinama, nes kai kurie žmonės vėliau išėjo į pensiją. Vyriausybė nepriims populistinių sprendimų ir nesivadovaus tam tikrais pareiškimais, kurie yra daromi gal ir dėl to, kad artėja Prezidento rinkimai", - sakė A. Butkevičius.

Pasak Vyriausybės vadovo, jeigu tektų pensijas kompensuoti tuoj pat, tai suduotų Lietuvos ekonomikai smūgį, žiūrint į ilgalaikę jos vystymosi perspektyvą.

"Į tai labai jautriai sureaguotų ir tarptautinės finansinės institucijos, kurios vertina Lietuvos finansinę būseną ir mūsų skolinimosi galimybes. Tai neigiamai atsilieptų užsienio tiesioginių investicijų pritraukimui į mūsų šalį", - sakė A. Butkevičius.

ELTA primena, kad trečiadienį interviu "Žinių radijui" Seimo Pirmininkė kalbėjo apie tai, kad "nusavinta pensijų dalis bus grąžinta (...) jau nuo pavasario, o gal net ir jo nesulaukus".

Pensijos dėl ekonominės krizės praėjusios kadencijos Seimo sprendimu buvo sumažintos 2010-2011 metams. Joms kompensuoti prireiks ne mažiau kaip milijardo litų.