Birželio 21 d. prasidėsiančios pratybos yra tęstinis mokymo ciklo etapas, pagal kurį prieš kelias dienas Vokietijoje 41-osios brigados vienetuose pakelta kovinė parengtis, pradėti pasiruošimo darbai, o nuo šiandien Vokietijos kariuomenės brigada pradėjo persidislokavimą į Lietuvą, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.

Sausumos keliais, keltais, oro transportu ir geležinkeliu bus perdislokuota apie 1000 karių ir 320 vienetų karinės technikos, dalyvausiančios dvišalėse pratybose „Griffin Storm”, teigia Lietuvos Kariuomenė.

Lietuvos ir Vokietijos kariai pratybose išvien treniruosis užtikrinti NATO rytinio flango apsaugą. Pratybas planuoja ir organizuoja 41-osios brigados priešakinis elementas Lietuvoje bei Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos. Šiais mokymais tęsiamas nuolatinis bendrų pratybų ciklas nuo 2022 m. rugsėjo 4, kuomet Lietuvoje dislokuotas 41-osios brigados priešakinis valdymo elementas, rašoma išplatintame pranešime.

Lietuvos kariuomenė pažymi, kad pratyboms „Griffin Storm” Vokietija nuosekliai ruošiasi vykdyti savo įsipareigojimus ir demonstruoja pasirengimą skirti ir greitai perdislokuoti kovinius vienetus užduočių vykdymui į Lietuvą.

ELTA primena, kad Vokietija yra labai svarbi Lietuvos partnerė gynybos srityje. Berlyne balandžio pabaigoje viešėjęs prezidentas Gitanas Nausėda sakė, kad su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu sutarta Bundesvero brigadą Lietuvoje dislokuoti palaipsniui – priklausomai nuo Lietuvos progreso plėtojant tam reikalingą infrastruktūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)