Šiaulių tardymo izoliatorius užsitraukė vandens tiekėjų nemalonę. Pusmetį nesulaukiantieji skolos grasina ne tik raštiškais įspėjimais, bet ir griežtesniais sprendimais – nutraukti vandens tiekimą. „Šiaulių vandenų“ vadovas sako, kad su skolininkais deramasi nuolat, tačiau su tardymo izoliatoriumi susišnekėti nepavyksta – įmonės nebetenkina ir neva sudaryti atsiskaitymo grafikai.

„Jų skola jau siekia virš šimto tūkstančių, tiksliau 106 tūkstančiai – tai praktiškai penkių mėnesių skola. Kiek mes į juos kreipėmės, tai jie sudaro tokius grafikus, pasakyčiau keistokus – iki metų galo tik ruošiasi atsiskaityti, na mes – ne bankas, nedotuosim ir neakredituosim jų”, - sako UAB „Šiaulių vandenys“ generalinis direktorius Jonas Matkevičius.

Tuo tarpu Šiaulių tardymo izoliatoriaus atstovai sako, kad situacija sudėtinga, susikaupusios skolos viršija net trečdalį milijono litų, mat įsiskolinta ne tik vandens tiekėjams, bet ir kitoms paslaugas teikiančioms įmonėms.

„Už šildymą yra skoloj 127 tūkstančiai, už elektros energiją 53 tūkst., už vandentiekį ir kanalizaciją šiek tiek daugiau nei 106 tūkst.“, - sako Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojas Paulius Žvaliauskas.

Vandens tiekėjai skolininkams skelbia griežtą ultimatumą - skolas grąžinti iki birželio 16 dienos, kitu atveju bent jau administraciniam pastatui vandens tiekimas bus nutrauktas.

„Jeigu administracinis korpusas neteks vandens, tai mes kaip nors išsisuksim. Ar ta prasme į tualetą į kitą vietą nueisim ar arbatos neatsigersim“, - teigia Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojas Paulius Žvaliauskas.

Daugiau kaip penkis šimtus nuteistųjų turinčiam Šiaulių tardymo izoliatoriui šiais metais iš valstybės skirta per 11 milijonų litų.

Tarnybinį kurą pylė į savus automobilius

DELFI primena, kad Šiaulių tardymo izoliatorius pagarsėjo paskelbus informaciją, kad jo darbuotojai tarnybinį kurą pylė į savus automobilius

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje, kurioje įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo, svetimo turto pasisavinimo ir iššvaistymo pareikšti Šiaulių tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vyresniajam specialistui R. Ž. bei vyresniesiems prižiūrėtojams A. J. ir R. G.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šie Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotojai, turėdami galimybę degalinėje savarankiškai pilti degalus į tarnybinių automobilių kuro bakus ir už juos atsiskaityti Šiaulių tardymo izoliatoriaus mokėjimo kortelėmis, piktnaudžiavo tarnyba, pildami kurą į asmeninius automobilius. Siekdami nuslėpti šiuos neteisėtus veiksmus, klastojo tarnybinių automobilių apskaitos dokumentus.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją