Tikruoju taikiniu turėjo tapti filosofas A. Duginas?

„Nužudyti ruošėsi A. Duginą, o jo dukra tapo atsitiktine auka. Kita vertus, visi žinojo, kad jis nevairuoja, prie automobilio vairo sėdi jo dukra, kuri ir taps atsitiktine auka“, – Ukrainos televizijai „24 kanal“ sakė verslininkas ir politikos technologas Michailas Šeitelmanas.

Jis pastebi, kad nors politologe ir žurnaliste vadinama 29 metų Darja Dugina iš tiesų buvo propagandistė, tačiau dėl prieš Ukrainą nukreiptos veiklos ji mirties nenusipelnė. Skirtingai nei tėvas, kuris, stojęs prieš Ukrainos teismą tikriausiai sulauktų itin griežto nuosprendžio.

„Nes A. Duginas yra atsakingas dėl to, kas nutiko V. Putinui, turiu omenyje jo išprotėjimą. Medicinoje yra toks terminas – „religinio turinio kliedesiai“, šia liga dabar serga tiek V. Putinas, tiek ir A. Duginas“, – kalbėjo M. Šeitelmanas.

Aleksandras Duginas

Įžvelgia Rusijos specialiųjų tarnybų suinteresuotumą

Svarstydamas, kodėl buvo įvykdytas pasikėsinimas, kuriame esą turėjo žūti pats rusiškojo fašizmo ideologijos tėvas A. Duginas, politikos technologas A. Šeitelmanas kelia versiją, kad tuo galėjo būti suinteresuotos Rusijos specialiosios tarnybos. O šios operacijos tikslu galėjo būti bandymas paveikti kliedesių pasaulyje gyvenantį V. Putiną.

„Specialiosiose tarnybose dirba blaiviai mąstantys žmonės, kurie objektyviai vertina Rusijos kariuomenės pajėgumus, jos perspektyvas Ukrainoje, supranta, dėl ko reikėtų šiuo metu vesti derybas.

Tačiau visa tai suprasdami jie mato, kad V. Putinas ir toliau kliedi. Todėl, panašu, kad jie galėjo pabandyti V. Putiną atskirti tuo jų jo aplinkos žmonių, kurie skatina šį kliedėjimą“, – svarstė M. Šeitelmanas.

Vladimiras Putinas

Ukrainiečių rankomis Rusijos specialiosios tarnybos bandė nužudyti ir J. Prigožiną?

Kalbėdamas apie A. Duginos dukters nužudymą susprogdinant jos vairuotą visureigį, politikos technologas prisimena neseniai įvykusį Kremlių remiančios privačios karinės bendrovės „Wagner“ bazės apšaudymą Ukrainoje.

M. Šeitelmanas kelia versiją, kad pagrindiniu Ukrainos karių taikiniu tąkart buvo pats „Wagner“ įkūrėjas ir vadovas, V. Putino virėju vadinamas oligarchas Jevgenijus Prigožinas, o informaciją apie tariamą jo buvimo vietą ukrainiečiams esą galėjo nutekinti specialiosios tarnybos.

„Rusijos tiriamosios žurnalistikos atstovai teigė, kad būtent specialiosios tarnybos siekė nužudyti J. Prigožiną, nes šis labai neigiamai veikia V. Putiną ir tai labai panašu į tiesą“, – sakė M. Šeitelmanas.

Vladimiras Putinas, Dmitrijus Medvedevas

Kitas taikinys – A. Kabajeva?

Atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad visai neseniai aršiu Kremliaus režimo kritiku tapęs nacionalistinių pažiūrųš apžvalgininkas Aleksandras Nevzorovas paviešino informaciją, jog nepaisant paskelbtų sankcijų Europos Sąjungoje gyvena V. Putino meiluže vadinama buvusi Rusijos gimnastė Alina Kabajeva.

Politikos technologas M. Šeitelmanas tikina, kad ši informacija per A. Nevzorovą buvo tikslingai „nutekinta“.

„Akivaizdu, kad prieš artimiausią V. Putino aplinkos ratą yra suregztas kažkoks sisteminis sąmokslas, aš manau, kad tai padarė specialiosios tarnybos“, – spėliojo M. Šeitelmanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)