Balsavimas iš anksto vyks trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 8 iki 20 val. Telšių rajono savivaldybės pastate. Savo valią iš anksto pareikšti gali rinkėjai, kurie sekmadienį neturi galimybės atvykti į rinkimų apylinkę.

Trečiadienį taip pat bus pirmoji balsavimo specialiuose paštuose diena. Čia balsuoja asmenys, esantys bausmės vykdymo vietose, areštinėse, ligoninėse, gydymo įstaigose, socialinės globos įstaigose. Balsavimas specialiuose paštuose vyks trečiadienį-penktadienį.

Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose. Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, šitokia teisė yra suteikta tiktai neįgaliesiems, dėl ligos laikinai nedarbingiems ar 70 metų sukakusiems bei vyresniems rinkėjams.

Iš viso rinkimuose dėl mero posto kovos septyni kandidatai, dauguma kandidatų į mero postą tuose pačiuose rinkimuose dalyvavo ir šių metų kovą. Penki iš jų dirba naujoje savivaldybės taryboje.

Rinkimuose kandidatuoja savarankiškai išsikėlęs kandidatas Algirdas Bacevičius, laikinasis savivaldybės vadovas, vicemeras „darbietis“ Petras Kuizinas, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Almantas Lukavičius, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas Deivydas Rubežius, Liberalų sąjūdžio atstovė Jolanta Rupeikienė, konservatorius Mantas Serva, socialdemokratas Saulius Urbonas.

Rinkimai rengiami po to, kai liepos 10 dieną per avariją Vilniuje mirė pirmą kartą tiesioginiuose merų rinkimuose Telšių rajono meru išrinktas socialdemokratas Vytautas Kleiva. Vėliau paaiškėjo, kad buvusio Telšių mero mirties priežastis - širdies liga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)