Diena visoje šalyje bus apsiniaukusi ir su krituliais. Bus visko: kris sniegas, šlapdriba, pietvakarių Lietuvoje pereinantys į lietų. Rytiniuose rajonuose kai kur pustys. Vakariniuose ir pietiniuose rajonuose vietomis susidarys lijundra, vakare formuosis rūkas. Vėjas pūs iš pietryčių, vidutinio stiprumo. Aukščiausia temperatūra šiandien svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos, didesnis atodrėkis bus pietvakarių Lietuvoje.

Vilniuje šiandien numatomi krituliai, daugiausia sniegas. Pirmoje dienos pusėje pustys, o vakarėjant galima lijundra. Temperatūra įdienojus bus artima 0 laipsnių.

Antradienį per mūsų kraštą slinks ciklono centras, todėl išsilaikys apniukę, ūkanoti ir labai drėgni orai. Naktį daug kur numatomi krituliai: vyraus šlapdriba ir sniegas, tik arčiau jūros bus nedidelio lietaus. Dieną daugiau kritulių teks rytinei šalies pusei, o vakaruose jų iškris tik vietomis ir nedaug. Kai kur bus slidu dėl lijundros ar plikledžio – pasisaugokime. Naktį daugiausia vakariniuose, dieną – rytiniuose rajonuose tvyros rūkas. Vėjas antradienį bus besikeičiančios krypties, nestiprus.

Temperatūra naktį pasiskirstys nuo 4 laipsnių šalčio Žemaitijoje iki 1 laipsnio šilumos šalies pietuose. Dieną beveik visur oras sušils iki 1–3, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos, tik Žemaitijoje temperatūra svyruos apie 0 laipsnių.

Trečiadienį mūsų orus lems žemesnio slėgio laukas. Naktį daug kur, dieną vietomis prognozuojami trumpalaikiai krituliai, daugiausia nedidelis sniegas ir šlapdriba. Kai kur tikėtina lijundra, rūkas. Naktį pašalus daug kur susidarys plikledis – bus slidu. Vėjas visą parą bus silpnas. Temperatūra naktį pažemės iki 0–5 laipsnių šalčio, dieną šiaurės vakarinėje šalies pusėje temperatūra išliks apie 0 ar silpnai neigiama, kitur pakils iki 1–3 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį, ciklonui nutolus, iš vakarų priartės aukštesnio slėgio sritis. Bus šviesiau, danguje atsiras properšų. Kritulių, greičiausiai sniego, iškris tik vietomis ir visai nedaug. Vėjas vis dar bus silpnas, besikeičiančios krypties. Naktį pašals iki 1–4, kai kur pragiedrėjus iki 5–6 laipsnių šalčio. Vėl reikės pasisaugoti plikledžio. Dieną temperatūra mažai nutols nuo 0 laipsnių.

Penktadienį mūsų orus lems šiaurės rytinis anticiklono pakraštys, tačiau saulės bus mažai, vietomis vėl iškris nedideli krituliai. Vidutinio stiprumo vėjas naktį pūs iš šiaurės vakarų, dieną suksis iš vakarų, pietvakarių. Temperatūra naktį nukris iki 1–6 laipsnių šalčio, dieną svyruos tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 laipsnių šilumos, pajūryje bus apie 5 laipsnius šilumos.

Prognozuojama, kad savaitgalį nuo Atlanto į mūsų kraštą atplūs drėgna ir šilta oro masė. Bus vėjuota, ypač sekmadienį. Sniegą greitai pakeis gana intensyvus lietus. Kiek pašalti turėtų tik šeštadienio naktį, o vėliau temperatūra turėtų būti teigiama, apie 2–7 laipsnius šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją