Vadovaujantis tarybos penktadienį patvirtintu įstatymu, nuo šios ligos nepasiskiepiję ar ja nepersirgę žmonės bus beveik visiškai atkirsti nuo viešojo gyvenimo, o nuo pirmadienio skiepų pasas bus privalomas, be kita ko, restoranuose, baruose, kultūros ir sporto įstaigose bei keliaujant ilgojo nuotolio traukiniais.

Tačiau taryba nutarė, kad atitinkami suvaržymai galės galioti tik tiek, kiek tai bus būtina pagal epidemiologinę situaciją. Teisėjai taip pat nusprendė, kad nepasiskiepiję asmenys vis vien turėtų gauti prieigą prie politinių renginių.

Tuo pat metu Prancūzijos vyriausybė planuoja nuo vasario sušvelninti ribojimus likusiems šalies gyventojams. Pranešama, kad bus palaipsniui atsisakoma kaukių dėvėjimo prievolės lauke ir dalyvių skaičiaus ribojimų sporto ir kultūros įstaigose bei rekomendacijos dirbti iš namų.

Negana to, nuo vasario vidurio ketinama atidaryti naktinius klubus. Pasak šalies premjero Jeano Castexo, aukšti vakcinacijos rodikliai padės ligoninėms išvengti perdegimo.

Prancūzijos septynių dienų sergamumo rodiklis, naujausiais pasiekiamais duomenimis, šiuo metu sudaro kiek daugiau nei 3 300 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Penktadienį šalyje per 24 val. buvo nustatytas 400 851 naujas infekcijos atvejis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)