Tačiau Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas užsimena, jog milijardinis kontraktas gali būti nutrauktas finišo tiesiojoje.

„The Wall Streeet Journal“ interneto svetainė cituoja L. Fabiuso televizinį interviu, kuriame ministras prabyla apie 1,4 mlrd. eurų (apie 4,83 mlrd. Lt) sutarties su Rusija nutraukimą. Tai esą įvyks, jeigu Vladimiras Putinas nepakeis savo užsienio politikos krypties.

„Jei V. Putinas ir toliau taip elgsis, mes galėtume svarstyti (laivų – DELFI) pardavimo atšaukimą“, - sakė L. Fabiusas, sykiu pridurdamas, kad milijardinio užsakymo praradimas suduotų smūgį Prancūzijos ekonomikai.

Prancūzijos uoste į pabaigą eina pirmojo Rusijai skirto „Mistral“ statybos. Jį rusai nutarė pakrikštyti „Vladivostoku“. Antrasis laivas turėtų būti baigtas kitų metų pabaigoje – jį Rusija krikštija „Sevastopoliu“. Pavadinimas ironiškai primena nuo Ukrainos jau beveik atskilusią Krymo autonomiją.

Beje, Lietuvą papiktinusiu sandoriu dėl „Mistral“ prancūzų ministras apsiriboti nenorėtų. Jis apeliuoja į britus, mat Londone cirkuliuoja rusų oligarchų milijardai.

„Prašysime kitų – konkrečiai kalbu apie britus – padaryti ką nors atitinkamo su rusų oligarchų turtais Londone. Sankcijos turi paliesti kiekvieną“, - teigė L. Fabiusas.

Anot ministro, jeigu Rusija peržengs Krymo sieną ir pajudės gilyn į Ukrainą, Vakarų reakcija turėtų būti dar griežtesnė.

Apie „Mistral“ sandorių persvarstymą Seime antradienį prabilo ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Benediktas Juodka.

„Jei sankcijos (Rusijai – DELFI) pasieks trečiąjį lygį, „Mistral“ nebus parduoti“, - sakė B. Juodka.